Трима учени си поделят Нобеловата награда за медицина

Октомври 7, 2019 Здраве
Американците Уилям Кейлин и Грег Семенза и британецът Питър Ратклиф спечелиха Нобеловата награда за физиология или медицина за открития как клетките усещат и се приспособяват към наличието на кислород, предаде БТА.

Днес започва фестивала Cinelibri

Октомври 7, 2019 Култура
Четиринадесет филма от интересната програма на международния кино-литературен фестивал CineLibri ще бъдат представени на бургаската публика в дните от 7 до 20 октомври. Сред тях блести "Офицер и шпионин" на Роман Полански.

Бургас ще е домакин на германо-български икономически форум

Октомври 7, 2019 Бургас
На 14 октомври, понеделник, в административната сграда на Индустриален и логистичен парк - Бургас ще се проведе германо-български икономически форум. Поканени са гости от Баварското министерство на икономиката, регионалното развитие и енергетиката, Германската агенция за инвестиции.

ЕС ще пази по-зорко подателите на сигнали за нередности

Октомври 7, 2019 Светът
Съветът на ЕС съобщи, че е приел днес допълнителни правила за защита на изобличителите, които подават сигнали за нередности в различни области. Предвижда се промените да влязат в сила след две години.

САЩ ни обещаха "последно поколение" отбрана с F-16

Октомври 7, 2019 България
Нашите самолети са скъпи, но това е една отлична инвестиция, защото изтребителите ни ще се върнат под формата на инвестиция в сигурността в България, заяви Ранди Хауърд, директор за бизнес развитие на "Локхийд Мартин".

IT Академия за ускорено обучение на програмисти набира курсисти

Октомври 7, 2019 Бургас
Нова IT академия започва прием на курсисти в Бургас. Стартиращото ускорено обучение ще въведе 100 ентусиасти в света на програмирането. Записването в него не изисква предишни познания или опит.

25 автора участват в традиционната изложба АрхиМория 2019

Октомври 7, 2019 Бургас
С откриването на традиционната изложба на архитектурни проекти АрхиМория 2019 ще бъде отбелязан  Международния ден на архитектурата в Бургас. Впечатляващата експозиция ще бъде разположена на пресечката на бул."Богориди" и ул."Лермонтов".

НА КОЙ ВЯРВАТЕ ЗА КОНФЛИКТА МЕЖДУ РУСИЯ И УКРАЙНА?

Изберете един отговор!