Блокирани са лекарствени продукти, съдържащи ранитидин

Октомври 8, 2019 Здраве
Изпълнителната агенция по лекарствата /ИАЛ/ и притежателите на разрешения за употреба /ПРУ/ на лекарствените продукти, съдържащи ранитидин, са блокирали наличните на българския пазар количества от тези лекарствени продукти.

Предотвратен е нов опит за спиране на излъчването на БНР

Октомври 8, 2019 България
Нов опит за спиране на излъчването на Българското национално радио предотвратен от ръководството на радиото. Това каза директорът на медията Светослав Костов, цитиран от DarikNews. Това се е случило миналата седмица.

Връчиха Нобелова награда за физика

Октомври 8, 2019 Любопитни
Канадецът Джеймс Пийбълс и швейцарците Мишел Майор и Дидие Кело спечелиха Нобелова награда за физика за принос в разбирането на това как се развива Вселената, съобщиха световните информационни агенции.

Европа се затопля много по-бързо от предвижданията

Октомври 8, 2019 Светът
Ново изследване, което наскоро беше публикувано в Геофизикъл ризърч летърс, установи, че Европа се затопля с по-бързи темпове, отколкото прогнозираха по-раное климатични модели.

СУ „Иван Вазов" отново с курс по грънчарство за възрастни

Октомври 8, 2019 Бургас
Бургаското СУ "Иван Вазов" организира отново курс по грънчарство за възрастни. Той ще се води от Иван Арабаджиев - ръководител на Школата по керамика в гимназията. Това е единствената по рода си школа в Бургас и региона.

Гарард Конли представя книгата си „Заличено момче“ на CineLibri

Октомври 8, 2019 Култура
Гарард Конли е днешният гост на кино-литературният фестивал CineLibri. Той ще представи книгата си "Заличено момче" и едноименния филм, създаден по дебютната му творба. Срещата с американския писател започва в 18:30 часа в Експоцентър "Флора" - Бургас.

НА КОЙ ВЯРВАТЕ ЗА КОНФЛИКТА МЕЖДУ РУСИЯ И УКРАЙНА?

Изберете един отговор!