Кинопанорамата „Италия днес“ гостува в Бургас през декември

Ноември 27, 2019 Култура
Петото юбилейно издание на кинопанорамата "Италия днес", организирана от Италианския културен институт в София, ще се проведе от 10 до 21 декември 2019 г. в залите на петте български града, които се присъединиха към инициативата: София, Бургас, Пловдив, Варна и Русе.

Премиера на концертния спектакъл “Без любов не може” на бургаска сцена

Ноември 27, 2019 Култура
Държавна опера – Бургас е подготвила вълнуващ концертен спектакъл под надслов „Без любов не може”, който ще внесе романтична носталгична нотка в студените есенни дни.

Хора с увреждания ще получат достъпна среда с подкрепата на общината

Ноември 27, 2019 Бургас
28 са одобрените проекти от Бургас, с които хора с увреждания кандидатстват по Националната програма за достъпна среда и лична мобилност на Министерство на труда и социалната политика.

Безобидните имитатори на змиите представя музейната лекция в събота

Ноември 27, 2019 Бургас
Колко е трудно да разпознаем гущера от змията, ще разберем тази събота 30 ноември, по време на традиционната лекция в музея. Биологът Божана Рибарова ще представи малко известния свят на влечугите и така наречените безкраки гущери, за които повечето хора нямат и бегла представа.

Мощен трус от 6,1 по Рихтер разлюля и Гърция

Ноември 27, 2019 Светът
Земетресението, регистрирано в 9,25 часа тази сутрин в района на остров Крит в Гърция, е било с магнитуд от 6,1 по Рихтер, съобщи телевизия Скай, като се позовава на гръцкия институт по геодинамика.

КТ "Подкрепа" излиза на национален протест

Ноември 27, 2019 България
Конфедерация на труда "Подкрепа" ще проведе днес национален протестен митинг-шествие в София под надслов "Болните работници не са престъпници". Другият синдикат – КНСБ, няма да участва в акцията, предава БНР.

2-ма мъже са жертвите на пожара в "Пирогов"

Ноември 27, 2019 България
Двама тежко болни мъже - на 55 и 68 години са загиналите при пожара в "Пирогов". Огънят е пламнал около 4 часа в едно от отделенията на болницата и погасен за около 3 минути. Преди да лумнат пламъците е имало взрив на кислородна бутилка в една от стаите във Второ вътрешно отделение. Вследствие на експлозията е рухнала стена.

Почина Стефан Данаилов

Ноември 27, 2019 България
Почина легендата на българското кино Стефан Данаилов. Мастера е издъхнал тази нощ в 00.15 ч., съобщиха от Военномедицинска академия, където се бориха за живота му. Само след 12 дни той щеше да навърши 77 години.

НА КОЙ ВЯРВАТЕ ЗА КОНФЛИКТА МЕЖДУ РУСИЯ И УКРАЙНА?

Изберете един отговор!