Румен Радев върна на ВСС избора на Иван Гешев

Ноември 7, 2019 България
Президентът Румен Радев върна на ВСС решението за назначаване на Иван Гешев за нов главен прокурор. За водещ аргумент той посочи, че очаванията му за провеждане на истинско състезание не са изпълнени.

Евростат: Българите са сред най-нещастните в ЕС

Ноември 7, 2019 България
През 2018 г. над 62% от хората в ЕС на 16 и повече години заявяват, че са били щастливи през цялото време (14%) или по-голямата част от времето (48%) през последните 4 седмици. Това сочат публикувани днес данни на статистическата служба Евростат.

Свинското с рекордни цени, ще поскъпва още

Ноември 7, 2019 България
Само през септември цените са скочили с цели 45%. Това са най-високите цени на свинското за последните 10 години, отчитат и от Комисията по стоковите борси и тържищата, която следи равнищата на едро.

Учени откриха нов щам на ХИВ: Лечението става все по-малко възможно

Ноември 7, 2019 Здраве
Американски изследователи за пръв път от 19 години насам откриха нов щам на вируса на човешкия имунодефицит, съобщи в. "Уолстрийт джърнъл", цитиран от БТА.Изследванията били проведени от американската фармацевтична компания "Абът лабораторис", която разработва различни средства за диагностика.

Макрон: НАТО е в мозъчна смърт

Ноември 7, 2019 Светът
НАТО е в мозъчна смърт, заяви френският президент Еманюел Макрон в интервю за днешния брой на британското сп. "Икономист". Той има предвид оттеглянето на САЩ от ангажиментите им към пакта и поведението на Турция, която е член на алианса, предаде Франс прес.

НА КОЙ ВЯРВАТЕ ЗА КОНФЛИКТА МЕЖДУ РУСИЯ И УКРАЙНА?

Изберете един отговор!