"Райънер" пуска нов маршрут до Бургас

Декември 19, 2019 Бургас
Най-големият европейски нискобюджетен превозвач "Райънер" (Ryanair) обяви нова дестинация от Бургас. Компанията ще започне да изпълнява полети до Гданск в Полша. Те ще са два пъти седмично, като ще започнат през юни.

Здравка Евтимова е най-четеният български автор за 2019 година

Декември 19, 2019 Култура
"Юлски разкази" на Здравка Евтимова са най-четените в Столичната библиотека през 2019 година. Това се случва за първи път от 30 години - български автор да е най-четен в класацията на библиотеката.

Близо милион лични карти изтичат догодина

Декември 19, 2019 България
Близо милион лични карти изтичат догодина, каза директорът на звеното за документи за самоличност в МВР Сетлана Ценева. Тя обобщи, че със срок на валидност през 2020 г.са над 600 000 паспорта и още толкова шофьорски книжки.

Благотворителният календар с недоносените бебета на УМБАЛ Бургас вече е готов

Декември 19, 2019 Бургас
Благотворителният календар с недоносените бебета на УМБАЛ Бургас вече е готов. Заявки за него са дошли чак от Дупница, споделиха от Отделението по неонатология, което за четвърта поредна година изработва календара.

Българин прекъсна годишната пресконференция на Путин, за да му подари икона

Декември 19, 2019 Светът
Български журналист наруши обичайния ход на годишната пресконференция на руския президент Владимир Путин. Атанас Стефанов от "Булпрес" прекъсна журналистически въпрос, издигна православна икона и макар и без микрофон, направи обръщение на висок глас.

Дядо Коледа дойде в УМБАЛ Бургас и донесе много подаръци на най-малките пациенти

Декември 19, 2019 Бургас
Все повече доброволци откликват на призива на УМБАЛ Бургас да се включат в Коледното тържество за детските отделения. Празничната програма с песни и танци е съставена изцяло от бургаски талантливи деца, а подаръците са осигурени от дарители.

Отборът на Механото започна работа по трети електромобил

Декември 19, 2019 Бургас
Ученици от Механотехникума в Бургас започнаха работа по създаването на третия си електромобил. Идеята на учениците от 12 клас е да създадат болид на Формула 1. Предвижда се новият електромобил да бъде готов до месец април следващата година.

Децата от неделното училище към храм „Св. Пимен Зографски" подготвят благотворителен базар за Рождество

Декември 19, 2019 Бургас
Празник и рождественски базар в храм "Св. Пимен Зографски" в кв. Крайморие са подготвили децата от неделното училище.

Шотландците се готвят да поискат нов референдум за независимост

Декември 19, 2019 Светът
Първият министър на Шотландия Никола Стърджън ще представи документ, който според нея съдържа "ясни демократични аргументи" за прехвърляне на правомощия от Уестминстър на регионалния парламент.

Изтеглиха над 13 хил. литра некачествени горива от пазара

Декември 19, 2019 България
Изтеглиха над 13 хил. литра некачествени горива от пазара. Това стана след проверка на 51 обекта от инспектори на Държавната агенция за метрологичен и технически надзор.

НА КОЙ ВЯРВАТЕ ЗА КОНФЛИКТА МЕЖДУ РУСИЯ И УКРАЙНА?

Изберете един отговор!