РИОСВ установи нарушение при насипване на земни маси край Черноморец

Април 15, 2019 Бургас
РИОСВ - Бургас извърши проверка по постъпил сигнал за насипване на земни маси върху скалите в местността „Аклади“ в град Черноморец, община Созопол. Установено беше, че са засегнати скали от природна забележителност „Нос Червенка“.

Откриха метод за редактиране на човешката памет

Април 15, 2019 Любопитни
Негативните спомени, свързани с различни травматични събития, могат да бъдат отстранени от паметта като част от лечението на психологическа травма. Вместо тях, в мозъка могат да бъдат "инсталирани" положителни спомени.

Прогнозират дълъг и дълбок слънчев минимум

Април 15, 2019 Любопитни
Според прогнозата на международната експертна група на годишния семинар за космическото време, сегашният период на най-ниска слънчева активност, с най-малък брой слънчеви петна ще достигне минимум между юли 2019 г. и септември 2020 г.

55 ядрени реактори се строят в света

Април 15, 2019 Светът
По света в момента се строят 55 ядрени реактори, каза директорът на Световната ядрена асоциация (СЯА) Агнета Ризинг на откриването на XI-я Международен форум "Атомекспо 2019" - "Ядрени технологии за по-добър живот" в Сочи.

1,5 млн. българи са затлъстели, на водеща позиция сме в ЕС

Април 15, 2019 България
По данни на Европейската асоциация за изследване на затлъстяването (EASO), приблизително 1,5 милиона от българите са със свръх наднормено тегло и страната ни е на едно от водещите места по честотата на затлъстяването в детска възраст сред страните от ЕС.

„Джаз в Бургас 2019“ събира 100 музиканти от 8 държави

Април 15, 2019 Култура
Община Бургас обича еднакво всичките си музикални проекти, но тази година един от тях отбелязва значителен прогрес и заслужава специално внимание. Това е фестивалът "Джаз в Бургас".

Предстои хладна и облачна седмица, ще има и слани

Април 15, 2019 България
Температурите днес ще останат сравнително ниски за средата на месец април. По-лошата новина е, че до края на тази седмица и в началото на следващата, над страната ни доминиращият пренос ще бъде от североизток и в някои дни температурите във височина ще достигат ранномартенски стойности.

НА КОЙ ВЯРВАТЕ ЗА КОНФЛИКТА МЕЖДУ РУСИЯ И УКРАЙНА?

Изберете един отговор!