Според прогнозата на ООН българите ще се стопят до 3,6 млн. души в края на века

Юни 18, 2019 България
Населението на България никога няма да бъде повече от сегашните малко под 7 млн. души, сочи най-новата прогноза на ООН. В най-добрия сценарий в края на века в страната ще има 5.5 млн. души.

Тръмп изпраща кюрдка от Ирак за нов посланик на САЩ в България

Юни 18, 2019 България
Американският президент Доналд Тръмп обяви, че номинира за посланик на САЩ в България родената в кюрдско семейство в иракския град Ербил Херо Мустафа, съобщиха от Белия дом.Г-жа Мустафа в момента е заместник-ръководител на посолството на САЩ в португалската столица Лисабон.

Десетки загинали от жега в Индия, мусоните закъсняват

Юни 18, 2019 Светът
Аномалната жега продължава в Североизточна Индия. Най-малко 29 души загинаха, вследствие на горещините в провинция Бихар, а 30 души бяха ранени. Тази част на страната е в плен на необичайна горещина в продължение на няколко седмици, като през деня температурата е около 40 градуса.

Канадец загина и трима са ранени при учение на НАТО в Чешнигирово

Юни 18, 2019 България
Чуждестранен гражданин е загинал при въздушно-десантна операция по време на учение по линия на НАТО край Чешнегирово, потвърдиха от Министерство на отбраната. От министерството не уточниха каква е неговата националност, като казаха, че загиналият не е българин.

Бард, пял с Ал Бано и Ромина, иде в Бургас с "Концерт за славей и валдхорна"

Юни 18, 2019 Бургас
Ивайло Диманов представя новата си книга в Морското казино, ще изпълни и свои песни

По-малко нарушения по плажовете у нас

Юни 18, 2019 България
Проверили сме над 104 плажа, констатираните нарушения са по-малко от миналата година, заяви министърът на туризма Николина Ангелкова.

НА КОЙ ВЯРВАТЕ ЗА КОНФЛИКТА МЕЖДУ РУСИЯ И УКРАЙНА?

Изберете един отговор!