Учени съветват: Разхождайте се поне час, ако работите седнали

Юни 28, 2019 Здраве
Според проучвания, заседналият начин на живот е вреден колкото пушенето. Няколко експерти свързват седенето на едно място за доста дълго време със съкращаването на живота.

Започва приемът на студенти в Медицинския факултет

Юни 28, 2019 Бургас
40 студенти ще приеме за начало новооткритият Факултет по медицина към Университет "Проф. д-р Асен Златаров" в Бургас тази есен. Кандидатстудентската кампания за подаване на документи започва на 1 юли, а приемните изпити ще са на 21 юли - по биология, и 28 юли - по химия.

Затварят за асфалтиране ул. „Димитър Димов“

Юни 28, 2019 Бургас
Ремонтът на една от главните пътни артерии на Бургас - ул. "Димитър Димов", напредва и предстои асфалтиране на платното. По тази причина пътят ще бъде затворен цялостно за движение на превозни средства.

Десет страхотни рок банди ви очакват на бургаския Джулай

Юни 28, 2019 Бургас
Десет страхотни рок банди очакват своята вярна публика тази неделя, 30 юни, от 18.00 часа на сцената до Моста. Купонът на плажа е гарантиран с присъствието на невероятните музиканти от групата "JEREMY".

Започва лятната контролна кампания на НАП по Черноморието

Юни 28, 2019 Бургас
Стотици данъчни инспектори, съвместно с други държавни органи, започват лятната контролна кампания по Черноморието. Основният акцент на проверяващите ще е отчитането на обороти и издаване на касови бележки.

Тръмп и Путин: Подобряваме отношенията си в интерес на света

Юни 28, 2019 Светът
Президентите на САЩ и Русия - Доналд Тръмп и Владимир Путин успяха да обсъдят Иран, Сирия, Венецуела и Украйна в среща, която продължи около час и половина (по-точно час и 20 минути - по-дълго от планираното).

26 000 пенсионери получават максимума от 1200 лева от 1 юли

Юни 28, 2019 България
43 000 пенсионери ще получат пълния размер на пенсиите си, след като таванът вече ще е от 1200 лв. след 1 юли. Това съобщи социалният министър Бисер Петков. 5,7% увеличение ще има за всички пенсии, 219 лв. става минималната пенсия.

ПАСЕ остави България под наблюдение

Юни 28, 2019 България
Парламентарната асамблея на Съвета на Европа (ПАСЕ) остави за още една година процедурата на наблюдение на България, която е в мониторинг вече от 26 години. Така България беше оставена в процедурата на постмониторингов диалог за 19-а година в компанията само на още две от 47 членки на Съвета на Европа - Северна Македония и Черна гора.

Юли ще бъде сух и горещ, но без рекордни жеги

Юни 28, 2019 България
Месец юни е към края си. В началото на лятото споделихме прогнозата на далекоизточните климатични централи за времето у нас и в нашата част на континента и към момента реализацията им е доста добра.

Евростат: Близо 250 000 млади българи нито учат, нито работят

Юни 28, 2019 България
Около 21 процента от младите българи на възраст 20-34 години нито учат, нито работят, показват данни на Евростат за трудовата активност на тази възрастова категория в ЕС през 2018 г.

НА КОЙ ВЯРВАТЕ ЗА КОНФЛИКТА МЕЖДУ РУСИЯ И УКРАЙНА?

Изберете един отговор!