Юпитер и четири от луните й ще се виждат без телескоп цял месец

Юни 7, 2019 Любопитни
Най-голямата планета в Слънчевата система ще е достатъчно близо през юни, за да я виждаме без телескоп, съобщи НАСА, цитирана от в. "Дейли мейл". С бинокъл ще можем да видим и няколко от луните й - Йо, Европа, Ганимед и Калисто.

Излязоха резултатите от матурите

Юни 7, 2019 България
Зрелостниците вече могат да видят резултатите си от майската сесия на държавните зрелостни изпити, съобщи пресцентърът на Министерството на образованието и науката. Официалните протоколи ще бъдат изпратени по-късно до училищата, информират от МОН.

Русия и Китай с обща позиция за интернет

Юни 7, 2019 Светът
Руската федерация и Китайската народна република приеха стратегическо решение за „укрепване на домейните в областта на законодателното регулиране дейността в информационното пространство“.

Новопоявило се петно на Слънцето вещае промяна

Юни 7, 2019 Любопитни
Преди дни в северното полукълбо на Слънчевия диск се появи малко петънце и след няколко часа изчезна. Неговата магнитна полярност сочи, обаче, че то е възможен предшественик на 25-тия цикъл на слънчевата активност. Защо учените смятат така?

Затопля се още, задават се температури до 35 градуса

Юни 7, 2019 България
Днес денят ще започне с незначителна облачност и слънчево време. Около и след обяд ще се развива купеста облачност, но краткотрайни валежи са вероятни само на места в планините и по Северното Черноморие.

НА КОЙ ВЯРВАТЕ ЗА КОНФЛИКТА МЕЖДУ РУСИЯ И УКРАЙНА?

Изберете един отговор!