НАСА обяви най-сложната си научна мисия

Юли 3, 2019 Любопитни
През 2024 година НАСА ще изпрати към най-големия спътник на Сатурн, Титан, космическия апарат Водно конче. Задачата на апаратът ще бъде търсенето на живот, съобщават световните агенции. По всичко изглежда, че това ще бъде най-иновативната, сложна и важна научна мисия на НАСА.

С 20% се увеличават пътните инциденти през лятото

Юли 3, 2019 България
Средно статистически с 20% се увеличават пътно-транспортните произшествия през юли и август в сравнение с другите месеци на годината. Затова е много важно сега да акцентираме вниманието на хората да бъдат по-внимателни и толерантни на пътя.

Давид Сасоли е новоизбраният председател на Европейския парламент

Юли 3, 2019 Светът
Европейският парламент избра днес за свой председател с 345 гласа италианеца социалист Давид Сасоли. Той ще оглави институцията за две години и половина, след което ще предаде щафетата на член на Европейска народна партия за останалата част от 5-годишния мандат.

Започна строителството на модерно отделение към Онкодиспансера в Бургас

Юли 3, 2019 Здраве
В Бургас започна изграждането на нова сграда към Комплексния онкологичен център, в която ще бъде разположено Отделението по нуклеарна медицина и сектор "Брахитерапия" към Отделението по лъчелечение.

Филми от цял свят в програмата на Международния филм фест

Юли 3, 2019 Бургас
Колоритна филмова селекция ще зарадва киноманите в прохладните вечери на юли с официалното откриване на IV-то издание на Международен филмов фестивал Бургас'2019. Фестивалната програма включва филми от Мексико, Турция, Италия, Испания и Македония.

Фестивал с автентична италианска храна и музика през уикенда

Юли 3, 2019 Бургас
След корейската и руската кулинарна фиеста, време е бургазлии да опитат и вкуса на Италия. Събитието ще се състои до Пантеона в Морската градина, където ще бъде монтирана и сцена за музикалната част.

Руснаци добиват метилов спирт от стари гуми

Юли 3, 2019 Любопитни
Учени от Уралския федерален университет (УрФУ, Екатеринбург) разработиха ефективна и екологична технология за преработка на стари гуми с цел производство на метилов спирт - метанол, който може да се използва като гориво за автомобилния транспорт и авиацията.

Педиатрите съветват: Не подценявайте летните вируси

Юли 3, 2019 Здраве
Летните ентеровируси са най-честата причина малките деца да бъдат приети в болница. Характеризират се с повръщане, разстройство и температура. Не подценявайте тези състояния и не отказвайте прием в болница, ако педиатърът прецени, съветват специалистите.

От Русия за пламналия дълбоководен апарат: Това е свръхсекретно стратегическо оръжие

Юли 3, 2019 Светът
Освен това, че вследствие на пожар на борда на свръхсекретен дълбоководен апарат са загинали седем капитани първи ранг и двама "Герои на Русия", освен че екипажът е потушил огъня и апаратът е изваден и пратен във военноморската база в Североморск, няма друга официална информация за инцидента на 1 юли.

Седмокласниците подават документи за класиране в гимназиите

Юли 3, 2019 България
От днес до 5 юли на сайта на министерство на образованието, се подават документите за участие на седмокласниците в класирането за прием в гимназиите. През тази година кандидатстването след седми клас е изцяло електронно, за да се избегнат грешно въведени желания и данни.

НА КОЙ ВЯРВАТЕ ЗА КОНФЛИКТА МЕЖДУ РУСИЯ И УКРАЙНА?

Изберете един отговор!