Голямата търговска война между САЩ и Китай приключи

Юли 5, 2019 Светът
Голямата търговска война между САЩ и Китай приключи. По време на среща в кулоарите на срещата на Г-20 в Осака, Япония президентите Доналд Тръмп и Си Дзинпин се съгласиха да възобновят търговските разговори, които бяха прекъснати през май, съобщава Инвестор.

СЕМ избра Емил Кошлуков за директор на БНТ

Юли 5, 2019 България
Съветът за електронни медии (СЕМ) избра Емил Кошлуков за генерален директор на БНТ. Това се случи, след като два дни членовете на медийния регулатор изслушваха концепциите на шестимата допуснати до финала кандидати.

Започна цялостната модернизация на Културния дом на НХК

Юли 5, 2019 Бургас
Започна цялостната реконструкция и модернизация на една от най-емблематичните сгради в Бургас - Културният дом на Нефтохимика на площад "Тройката". Иновативният проект бе представен днес от кмета на града Димитър Николов.

Конституционният съд реши: Граждани нямат право да обжалват поскъпването на ток, вода и парно

Юли 5, 2019 България
Конституционният съд отхвърли искането на омбудсмана Мая Манолова гражданите да могат да обжалват в съда цената на електроенергията, водата и парното, предаде bTV.

КЗК разследва "А1 България" заради спортни канали

Юли 5, 2019 България
Комисията за защита на конкуренцията (КЗК) се е самосезирала по отношение на сигнали за нелоялна конкуренция и търговски практики от страна на телекома и доставчик на телевизия "А1 България".

Полицаите на протест: Настояват за 2,5 лева на час за нощния труд!

Юли 5, 2019 България
Навръх професионалния си празник служителите на МВР излизат на протест, недоволни от ниското заплащане на нощния труд.

Полша освобождава младите хора от данък върху доходите

Юли 5, 2019 Светът
Долната камара на полския парламент одобри законопроект за освобождаване от данък върху доходите на младежите под 26-годишна възраст, предаде Франс прес.

Силно земетресение удари Южна Калифорния, обявиха извънредно положение

Юли 5, 2019 Светът
Режим на извънредно положение бе въведен в окръг Кърн в южната част на американския щат Калифорния заради земетресението с магнитуд 6,4. Това се казва в съобщение, публикувано на сайта на губернатора на щата Гавин Нюсъм.

Бъдещите студенти внасят сами здравните си вноски през лятото

Юли 5, 2019 България
Завършилите средното си образование през 2019 година над 3000 ученици от Бургаска област трябва да заплатят здравните си вноски за своя сметка, до започване на работа или на учебната година във висшето учебно заведение, в което ще продължат своето обучение.

Затварят за месец част от ул. „Хан Крум“ за ремонт

Юли 5, 2019 Бургас
Община Бургас съобщава, че във връзка със стартиралия ремонт на ул. "Хан Крум", тя ще бъде затворена за движение в участъка от ул. "Патриарх Евтимий" до кръстовището (включително) с ул. "Шейново" за времето от 5 юли до 5 август.

НА КОЙ ВЯРВАТЕ ЗА КОНФЛИКТА МЕЖДУ РУСИЯ И УКРАЙНА?

Изберете един отговор!