ЮНЕСКО добави нови обекти към световното наследство

Юли 8, 2019 Любопитни
Нови обекти бяха добавени в Списъка на световното културно и природно наследство на ЮНЕСКО на поредната среща в рамките на провеждащата се в Баку 43-а сесия на Комитета за световното наследство.

Генерали от военното министерство с обвинения за издаване на държавна тайна

Юли 8, 2019 България
С обвинения за престъпления по служба се сдобиха настоящ и бивш директор на Служба "Военна информация" в Министерство на отбраната. Те ще отговарят за престъпления по служба,а разследването се води от Военноокръжна прокуратура-София.

Деца учат традиционни обичаи под формата на ролеви игри

Юли 8, 2019 Бургас
Образователни помагала „Обреден календар за моми и ергени" ще помагат на децата от първи до четвърти клас да се запознаят с някой от най-обичаните български обичаи под формата на ролеви игри.

Общината ремонтира и стари сгради по главната улица

Юли 8, 2019 Бургас
"Нов живот за старите фасади" е програма на Община Бургас, към която се присъединяват все повече собственици на сгради, тъй като виждат с очите си постигнатия положителен резултат с първите нейни контрагенти. Виждат го още жителите на града, както и неговите гости.

Есенни температури, порои и гръмотевични бури в следващите дни

Юли 8, 2019 България
От днес над страната започва период с по-хладно време, който ще се задържи до началото на следващата седмица. Над страната вече премина атмосферен фронт, който предизвика гръмотевични бури, краткотрайни валежи в някои северни райони и аварийно прекъсване на електрозахранването във Видинско.

Играчките, тип "желе", са опасни за здравето на децата

Юли 8, 2019 България
Детските играчки от типа "slime", по-известни като "желе", "слуз" или "лепкава каша", са опасни за здравето на децата, сочи изследване на Българската национална асоциация "Активни потребители".

Вучич нарече спора между Белград и София "малко, преходно недоразумение"

Юли 8, 2019 България
Сръбският президент Александър Вучич изрази днес увереност, че след "искрите", които се появиха между Сърбия и България, двете страни много бързо ще се върнат на пътя на отличните отношения и той лично ще се погрижи за това, предаде Танюг, на която се позова БТА.

НА КОЙ ВЯРВАТЕ ЗА КОНФЛИКТА МЕЖДУ РУСИЯ И УКРАЙНА?

Изберете един отговор!