Директорът на НАСА отново обяви Плутон за планета

Август 27, 2019 Любопитни
Статутът на Плутон отново беше поставен под въпрос, след като ръководителят на НАСА заяви, че смята обекта за планета. Плутон е открит на 18 февруари 1930 г. от американския астроном Клайд Томбо.

Министерството на отбраната продава апетитни имоти по Черноморието

Август 27, 2019 България
С решение на Министерски съвет от 28 март Министерството на отбраната обяви за продажба апетитни имоти по Южното Черноморие. Те са бивши военни поделения с отпаднала необходимост и се намират на първа линия до морето.

Лятна Академия на изкуствата се провежда за 14-и път

Август 27, 2019 Култура
Лятната академия е форум, който съпътства образователния процес на младите хора, занимаващи се професионално с изкуство

Нов апарат помага за по-комфортно лечение на децата в УМБАЛ

Август 27, 2019 Здраве
Двуканална инфузионна помпа намалява наполовина времето, в което децата във Второ детско отделение в УМБАЛ Бургас трябва да стоят неподвижно на системи. Помпата се използва за венозно вливане на медикаменти.

Четирима знакови творци се срещат в Бургас "30 години по-късно"

Август 27, 2019 Култура
Четирима знакови творци ще представят в Бургас някои от първите, наред с някои от новите си произведения на 30 август, петък, 18.30 часа, в Дом на писателя. Това са Ани Илков, Владимир Левчев, Борис Роканов и поетът с китара Ангел Ангелов - Джендема.

ООН обяви най-високо ниво на въглероден диоксид в историята на човечеството

Август 27, 2019 Светът
Нивото на въглероден диоксид в атмосферата е достигнало най-високото ниво в историята на човечеството, заяви генералният секретар на ООН Антониу Гутериш. Според информационната служба на ООН, Гутериш е обявил извънредна "климатична опасност".

НАП установила над 400 хил. лв. с недоказан произход на Иван Костов

Август 27, 2019 България
Ревизия на НАП е открила над 400 хил. лв. с недоказан произход на бившия премиер Иван Костов и съпругата му Елена. Това обяви самия той в ефира на bTV. Според Костов парите са съвсем чисти, а сумата е толкова голяма защото средствата били добре управлявани от финансов инвестиционен фонд.

Изключително ценно откритие в Русокастро

Август 27, 2019 Бургас
Последното откритие на бургаските археолози, проучващи замъка на средновековния град Русокастро, е може би най-важното до този момент от началото на разкопките през 2006 г. В продължение на повече от месец екипът от РИМ -Бургас проучва монументална сграда, построена при най-високата точка на скалния хълм.

Увеличиха възнагражденията на СИК за изборите

Август 27, 2019 България
Тази година възнагражденията на секционните избирателни комисии са значително по-високи, ще се заплаща допълнително дори на лицата, които са присъствали на обученията, както и на тези, които са участвали в подреждането на секцията и в предаването на изборните книжа на ОИК.

Кабинетът пое нов дълг от 200 млн. лева заради изтребителите

Август 27, 2019 България
Правителството пое 200 млн. лева нов дълг под формата на държавни ценни книжа. Това е поредната дългова емисия, след като страната ни реши да плати наведнъж изтребителите Ф-16.

НА КОЙ ВЯРВАТЕ ЗА КОНФЛИКТА МЕЖДУ РУСИЯ И УКРАЙНА?

Изберете един отговор!