Изминалият юли е най-горещият месец, регистриран някога

Август 5, 2019 Светът
Тазгодишният месец юли, белязан от изключителни горещини в Европа, е най-горещият регистриран някога в света, като изпреварва юли 2016 г., предаде Франс прес. Това сочат данни на европейската служба "Коперник" за климатичните промени.

Започват истински горещите дни, в неделя ни чакат 40 градуса

Август 5, 2019 България
Нова гореща вълна настъпва в България. Температурите започват да се повишават, като очакванията са на места седмицата да завърши с 40 градуса на сянка. Днес ще бъде слънчево, с развитие на купеста облачност, но почти без валежи.

За първи път започна реставрация на ковчега на Тутанкамон

Август 5, 2019 Любопитни
Египет съобщи, че за пръв път е започнал реставрация на позлатения ковчег на известния фараон Тутанкамон преди очакваното догодина откриване на нов музей, предаде Асошиейтед прес.

МОН задължи училищата да си ходят на гости

Август 5, 2019 България
Екскурзиите на учениците занапред ще включват и ходене на "гости" в друго училище за обмяна на опит, ако пътуването е с образователна или културноразвлекателна цел. Това предвиждат предложени от просветното министерство промени в наредбата за организацията на дейностите в училищното образование.

Нощна евакуация на част от жителите на Карнобат заради теч на газ

Август 5, 2019 Бургас
Евакуация на част от жителите на Карнобат заради теч на газ на жп гарата в Карнобат - много хора са прекарали нощта на открито, съобщи Нова телевизия. Около 01:00 часа в района на Карнобат е преминавала цистерна, натоварена с пропан-бутан, която пътувала от Долно Езерово до Калитиново.

Очаква се поскъпване с 50% на свинското до Нова година

Август 5, 2019 България
До Нова година цената на свинското у нас ще бъде с около 50% по-висока, отколкото е била в началото на 2019 г. Средната му цена ще е 7,50 лева - това заяви по bTV експертът на Асоциацията на месопреработвателите в България Кирил Вътев.

200 фирми с рискови собственици под лупата на НАП

Август 5, 2019 Бургас
Близо 200 фирми, стопанисващи около 600 търговски обекта по морето, без дълготрайни материални активи и собственост на рискови лица са поставени под наблюдение от териториалната дирекция на НАП Бургас.

Ценни венециански монети открити при крепостта Русокастро

Август 5, 2019 Бургас
При разкопките на крепостта Русокастро са открити три сребърни венециански монети в много добро състояние. Това са грошове, известни с името „матапани“. Две от тях са отсечени при управлението на венецианските дожове Раниеро Зено (1252 – 1268 г.) и Джовани Соранцо (1312 – 1328 г.).

НА КОЙ ВЯРВАТЕ ЗА КОНФЛИКТА МЕЖДУ РУСИЯ И УКРАЙНА?

Изберете един отговор!