Регистрираха първи случай на западнонилска треска у нас

Август 9, 2019 Здраве
Регистриран е първи случай на западнонилска треска в България за тази година. Заболяването е потвърдено при 60-годишна жена от Монтана, съобщи директорът на Националния център по заразни и паразитни болести проф. д-р Тодор Кантарджиев пред БНТ.

Закрилникът на бедните Зоро става на 1 век

Август 9, 2019 Любопитни
Зоро е роден на 9 август 1919 г. под перото на Джонстън Маккъли, се превръща в значима културна икона, като Тарзан и Супермен и става на 100 години.., предаде Франс прес.

Прокуратурата показа новите доказателства за хакерската атака срещу НАП

Август 9, 2019 България
Апелативната специализирана прокуратура направи публично достояние новите доказателства по делото за хакерската атака срещу НАП. Те бяха представени вчера по време на гледането на мярката за неотклонение на собственика на "ТАД Груп" Иван Тодоров.

Африканската чума стигна Родопите

Август 9, 2019 България
Две положителни проби за чума по свинете са установени при изследване на материал от мъртви глигани, намерени край доспатското село Змеица, съобщиха от Областната дирекция по безопасност на храните в Смолян.

САЩ отнеха визата на Иван Тодоров от "ТАД груп"

Август 9, 2019 България
Съединените щати са отнели визата на собственика на "ТАД Груп" Иван Тодоров, съобщи в-к "24 часа", като се позова на дипломатически източници.

България с най-мръсен въздух в Европа

Август 9, 2019 България
Според данни на Евростат, България е начело на класацията за държави с най-мръсен въздух в Европа. Данните обаче са за 2017 година в изследване за качеството на живот.

Още седмица сухо и горещо, отлични условия за почивка

Август 9, 2019 България
Очаква ни още седмица горещо, сухо и слънчево време, с отлични условия за планински туризъм и за плаж. Днес преди обяд облачността ще бъде значителна, а около и след обяд от северозапад ще се разкъсва и намалява до слънчево време в западните и централни райони.

Наесен всички първолаци влизат в ремонтирани и модерни класни стаи

Август 9, 2019 Бургас
По проекта "Първокласно начало" започна повсеместен ремонт на класните стаи в Бургас, които наесен ще посрещат първолаци. Това се случва във всички училища на територията на общината - от най-голямото градско до най-малкото селско.

Русия обвини Дойче веле в политическа намеса

Август 9, 2019 Светът
Отразяването на масовите протести в Москва от германската електронна медия Дойче веле е недостоверно и е опит за намеса във вътрешните работи на Русия. Това заяви вчера външното министерство в Москва, цитирано от ДПА.

Ален Делон е с инсулт и мозъчен кръвоизлив в болница

Август 9, 2019 Любопитни
Легендарният френски актьор Ален Делон е получил инсулт и лек мозъчен кръвоизлив, но вече се възстановява в швейцарска клиника, съобщи най-големият му син Антъни Делон пред АФП.

НА КОЙ ВЯРВАТЕ ЗА КОНФЛИКТА МЕЖДУ РУСИЯ И УКРАЙНА?

Изберете един отговор!