Мария Габриел ще отговаря за иновациите и младежта в новата ЕК

Септември 10, 2019 България
Представителят на България Мария Габриел ще отговаря за иновациите и младежта в новата Европейска комисия, предаде БТА. Това стана ясно при представянето на отговорните по ресори еврокомисари от новоизбрания шеф на ЕК Урсула фон дер Лайен.

Николай Малинов обвинен в шпионаж, Решетников със забрана да влиза в България

Септември 10, 2019 България
Русофилът Николай Малинов е обвинен в шпионаж в полза на Русия, забранява се на руския гражданин Леонид Решетников да влиза в страната ни за срок от 10 години. Това заяви в специален брифинг главният прокурор Сотир Цацаров за разследването за шпионаж.

Руски учени разкриха лечебните свойства на водката

Септември 10, 2019 Любопитни
Водката е ефективен начин да се отървете от симптомите на често срещано в днешни дни неразположение. Тук обаче не говорим за нейното пиене! Според експерти при обостряне на остеохондроза компресите от водка помагат.

Учени са открили съединение, което може да унищожи вируса ХИВ

Септември 10, 2019 Здраве
Международен екип от учени смята, че е направил пробив в борбата срещу вируса ХИВ, откривайки клас съединения, които могат да унищожат причинителя на болестта СПИН, пише в. "Дейли стар".

ЦРУ извело от Русия свой топ агент, потвърдил намесата на Путин в US-изборите

Септември 10, 2019 Светът
През 2017 г. САЩ са извели от Русия високопоставен руски представител, потвърдил че президентът Владимир Путин лично е ръководил намесата на Москва в американските избори предишната година, предаде Франс прес, като се позова на американски медии.

Кралското научно общество: Четенето на мисли ще е факт в следващите десетилетия

Септември 10, 2019 Любопитни
Обществото трябва да се подготви за технологична революция, при която мозъчните импланти ще позволяват на хората да общуват чрез телепатия, както и да придобиват нови умения чрез "инсталация", споделят водещи британски учени, съобщава в. "Гардиън".

Откриват изложба с най-добрите кадри на бургаските фотографи през 2019 г.

Септември 10, 2019 Култура
Традиционната годишна изложба на Бургаска фотографска общност (БФО) ще бъде открита за разглеждане на 12 септември, четвъртък, от 18 часа. Мястото е експоцентър "Флора". Вече 11 години авторите от БФО са неразделна част от културния живот на града.

Избират с конкурс най-добрата рибена чорба на Бургас

Септември 10, 2019 Бургас
На 13, 14 и 15 септември в Бургас ще се проведе Фестивалът на рибата и виното, а в последния ден публиката и специално жури на фестивала ще изберат "Най-добрата рибена чорба на Бургас".

Поетът Пейо Пантелеев представя новата си книга „Един, една, едно, едни басни и шантавини“

Септември 10, 2019 Бургас
Тази вечер /10-ти септември / от 18.00 часа обичаният бургаски поет Пейо Пантелеев ще зарадва почитателите си с най-новата си книга "Един, една, едно, едни басни и шантавини".

СЕМ иска законови промени за регулация на интернет сайтовете

Септември 10, 2019 България
За законови промени, чрез които интернет сайтовете да бъдат припознати като електронни медии призова СЕМ. От регулаторния орган не веднъж са настоявали за регламент, който да им позволи да включат в наблюдението си и новинарските сайтове.

НА КОЙ ВЯРВАТЕ ЗА КОНФЛИКТА МЕЖДУ РУСИЯ И УКРАЙНА?

Изберете един отговор!