Всеки втори българин иска нов кмет

Септември 18, 2019 България
Нарастват критичните оценки и гласове към качеството и стила на управление на страната. Както показват и последните политически скандали обаче, те биват разчетени от общественото мнение като излизащи от различни по ориентацията си политически сили, което не позволява консолидиране на единна опозиция.

Откриват „ФЛОРА ЕСЕН“ в петък

Септември 18, 2019 Бургас
Петото издание на цветен базар "ФЛОРА ЕСЕН" ще се проведе в дните от 20 до 23 септември. Посетителите ще открият на неговите щандове прекрасни сезонни цветя, луковици, посадъчен материал и градински пособия.

Бургас ще бъде домакин на кампанията „Бъди войник“

Септември 18, 2019 Бургас
Бургас ще бъде домакин на националната информационна кампания на Министерството на отбраната „Бъди войник“. Събитията, които целят популяризиране на военната професия сред младите хора, ще се състоят на 19 септември.

Ще строим "Балкански поток"

Септември 18, 2019 България
България и Саудитска Арабия подписаха договор за изграждане на "Балкански поток" - тръбопроводът, който ще получава газ от "Турски поток". След решение на ВАС изпълнител остава консорциумът, ръководен от саудитската компания "Аркад Инженеринг".

Мръсният въздух директно уврежда плода в утробата, сочи ново изследване

Септември 18, 2019 Здраве
Частици, които допринасят за замърсяването на въздуха в градовете, са били открити от страната на плода по плацентата, което показва, че неродените бебета са директно изложени на замърсяването.

Европа е подслонила най-много мигранти, регистриран е бум на молбите за убежище

Септември 18, 2019 Светът
Общият брой на мигрантите в световен мащаб е достигнал приблизително 272 милиона през тази година, което е с 51 милиона души повече в сравнение с 2010 г. Процентно през 2019 г. мигрантите съставляват 3,5% от населението в световен мащаб, в сравнение с 2,8% през 2000 г., показват данни на Департамента по икономика и социални въпроси на ООН (DESA).

Рязка промяна на времето-бурен вятър и хладен въздух

Септември 18, 2019 България
Днес и утре температурите ще се понижат спрямо тези от последните дни с 10-12 градуса.

НА КОЙ ВЯРВАТЕ ЗА КОНФЛИКТА МЕЖДУ РУСИЯ И УКРАЙНА?

Изберете един отговор!