Светът стачкува с призиви за действия срещу климатичните промени

Септември 20, 2019 Светът
В целия свят се провеждат масови демонстрации (глобална стачка) с призив за повече действия в борбата с климатичните промени, организирани от протестното движение "Петъци за бъдещето". Проявите ще продължат цяла седмица.

Пентагонът обяви клипове на НЛО за автентични

Септември 20, 2019 Светът
Преди по-малко от две години в интернет се появиха клипове, на които пилоти на американския изтребител F/A-18 записват неидентифициран летящ обект. Два от клиповете са заснети в периода декември 2017 г. - мерат 2018 г., но има и такъв от 2004 г.

Водачите на тротинетки - задължително с каска и книжка

Септември 20, 2019 България
Министерството на вътрешните работи е готово с нов проект на нормативен акт, който да регламентира придвижването с електрически тротинетки по улиците у нас. Водачите на електрически тротинетки трябва да имат задължително книжка, каска и светлоотразителни елементи по дрехите си.

Прокуратурата публикува още доказателства срещу Николай Малинов

Септември 20, 2019 България
Специализираната прокуратура публикува още документи от разследването за шпионаж срещу председателя на Национално движение "Русофили" Николай Малинов, стана ясно от съобщение изпратено до медиите. Малинов е с мярка "парична гаранция" от 50 хил. лв., която е внесена от него.

Отбелязваме на 111 години независима България

Септември 20, 2019 Бургас
В неделя, 22 септември, се навършват 111 години от обявяването на България за независима и свободна да взема самостоятелно решенията за своето бъдеще държава. По този тържествен повод Община Бургас кани своите жители на празничните събития.

Холограмата на Уитни Хюстън тръгва на турне

Септември 20, 2019 Любопитни
Смъртта на Уитни Хюстън разтърси целия свят през 2012 година. Певицата се превърна в една от музикалните икони на нашето време, а записите й са продадени повече от 170 млн. пъти.

Швейцарците се бунтуват срещу 5G от страх за здравето си

Септември 20, 2019 Светът
Швейцария е сред първите държави, поръчали изграждането на 5G мрежа за следващо поколение мобилен интернет. Правителството обаче се сблъска с неочаквана съпротива, пише АФП, цитирана от "Дарик".

Тръмп прие Зукърбърг в Белия дом

Септември 20, 2019 Светът
Главният изпълнителен директор на "Фейсбук" Марк Зукърбърг е имал вчера "добра, конструктивна среща" с американския президент Доналд Тръмп в Белия дом, съобщи компанията, цитирана от ДПА.

НА КОЙ ВЯРВАТЕ ЗА КОНФЛИКТА МЕЖДУ РУСИЯ И УКРАЙНА?

Изберете един отговор!