"Фестивал на младите в изкуството" в Бургас

Октомври 13, 2020 Бургас
Остава само ден до началото на "Фестивал на младите в изкуството". Проявата ще събере ученици, студенти и утвърдени имена в изобразителното изкуство от 14 до 17 октомври в Бургас.Зад интригуващия проект стоят Националната художествена академия, филиалът й в Бургас и Община Бургас.

С черен пипер срещу коронавируса!

Октомври 13, 2020 Любопитни
Обикновеният черен пипер може да потисне активността на коронавируса, позовавайки се на резултатите от индийско проучване.

ЕС излиза с общоевропейски правила за движение и здравни мерки

Октомври 13, 2020 Светът
Съветът на ЕС съобщи, че е приел незадължителни препоръки за общоевропейски правила за противодействие на разпространението на Ковид-19.

Drive-in конференция в събота, в Бургас

Октомври 13, 2020 Бургас
След започването на коронавирус пандемията, повечето технологични конференции се адаптираха към "новото нормално", трансформирайки се в онлайн събития. Този процес беше сложен и необичаен, но разкри нови възможности да бъдат надскочени географските ограничения и да бъдат включени интересни лектори от цял свят.

Бургас с две отличия в Деня на българската община

Октомври 13, 2020 България
Бургас получи две престижни отличия на впечатляващата церемония, посветена на Деня на българската община. Новоучреденият приз "Протегната ръка" бе присъден на Бургаската Опера.

КПКОНПИ се отчете за отнетото в полза на държавата

Октомври 13, 2020 България
За период от десет месеца /януари – октомври 2020 г./ по предявени искове от КПКОНПИ са постановени съдебни решения, с които в полза на държавата е отнето незаконно придобито имущество в размер на около шест млн. лева.

Можем да следим нивото на язовир "Камчия" на сайта на общината

Октомври 13, 2020 Бургас
Жителите на Бургас и региона могат да получават ежедневно информация за нивото на питейните язовири.

Още 5 млн. лв за лекарството "Ремдесивир"

Октомври 13, 2020 България
Премиерът Бойко Борисов каза днес, че догодина се предвижда минималната пенсия да се увеличи от 250 на 300 лв. Хората с пенсия между 300 и 350 лв. ще имат увеличение от 10%, а останалите – от 5 на сто”, поясни той.

Как да различим симптомите на COVID-19, настинка и грип

Октомври 13, 2020 България
На първия етап симптомите на коронавируса могат лесно да бъдат объркани с проявите на грип. В повечето случаи и двете заболявания са придружени от висока температура, кашлица, болки в ставите и главоболие.

Атанас Бобоков отново се изправя пред съда

Октомври 13, 2020 България
Трети опит на бизнесмена Атанас Бобоков да излезе от ареста. Апелативният специализиран съд се събира отново днес

НА КОЙ ВЯРВАТЕ ЗА КОНФЛИКТА МЕЖДУ РУСИЯ И УКРАЙНА?

Изберете един отговор!