ЕК ни възстановява над 15 млн. лева, разходвани за борба с африканската чума по свинете

Декември 10, 2020 България
Европейската комисия одобри всички направени разходи от България през 2020 г. за борба със заболяването и ще възстанови максималния допустим процент от тях, съгласно европейското законодателство – 75%. Възстановените средства ще бъдат в размер на над 15 млн. лева.

Решават по области кои училища ще отворят врати на 4 януари

Декември 10, 2020 България
Министър Красимир Вълчев обяви, че учениците може да се върнат в клас евентуално след 4 януари. Той разкри при какви условия ще стане това.

ТИР се обърна на кръговото до "Мираж"

Декември 10, 2020 Бургас
18-годишен младеж от Средец открадна ТИР и го преобърна на кръговото кръстовище до хотел Мираж, в посока София, съобщиха от МВР.

Детските градини може и да не отворят в понеделник

Декември 10, 2020 България
"Данните, които представяме, не ни водят в тази посока. Остават още 4 дни от седмицата. Когато имаме достатъчно данни, ние ще вземем или няма да вземем това решение.". Това каза здравният министър проф. Костадин Ангелов по време на редовния брифинг на Националния оперативен щаб в Министерския съвет.

ВАС обяви цените на тока и парното за незаконни

Декември 10, 2020 България
Цените на топлинна и електрическа енергия са незаконни, става ясно от решение на Върховния административен съд, който уважи протест на Върховна административна прокуратура.

Messenger, Twitter и Instagram се сринаха едновременно

Декември 10, 2020 Любопитни
Потребителите на популярните платформи са изправени пред проблем с размяната на съобщения и общуването в реално време.

Влиянието на планетите с Йова Атанасова

Декември 10, 2020 Любопитни
Седмицата е с енергията на последното за годината Слънчево затъмнение.По време на това специално Новолуние е препоръчително да се избягват умствени, както и физически натоварвания.

НА КОЙ ВЯРВАТЕ ЗА КОНФЛИКТА МЕЖДУ РУСИЯ И УКРАЙНА?

Изберете един отговор!