Общината предоставя храна на нуждаещите се чрез различни социални услуги

Април 9, 2020 Бургас
Най-новата програма за еднократна безвъзмездна помощ към новосъздадения общински социален фонд COVID-19 стартира преди три дни и вече има над 60 подадени заявления.

Първа жалба в съда срещу забраната на Ананиев за разходка в парковете

Април 9, 2020 България
Биологът Вергил Стойнов е атакувал във ВАС заповедта на здравния министър Кирил Ананиев за забрана за разходка в парковете и градинките. В сряда столичанинът е пуснал жалба до съда, подготвена от адвокатски екип, пише сайтът defacto.bg.

1634 дървета са засадени в Бургас от ноември досега

Април 9, 2020 Бургас
От ноември миналата година до днес в Бургас са засадени 1634 млади дървета. Близо половината са собствено производство от общинския разсадник. Част от тях са закупени. Радостното е, че 229 екземпляра са осигурени от фирми, обществени организации, училища и отделни граждани.

Създават "зелени коридори" в болниците след Великден

Април 9, 2020 Здраве
Обсъжда се създаването на т. нар. "зелени коридори" в болничните заведения след Великденските празници. Това съобщи на ежедневния си брифинг ръководителят на Националния оперативен щаб ген. Венцислав Мутафчийски.

Днес затварят кръстовището ул. „Проф. д-р Асен Златаров“ - ул. "Средна гора" за подмяна на водопровод

Април 9, 2020 Бургас
От 09.00 часа днес, 9 април, до 17.00 часа на 15 април спират движението през кръстовището, образувано от улиците "Проф. д-р Асен Златаров" и "Средна гора". Това се налага заради продължаващите строителни дейности за обновяване на ВиК мрежата.

БАН разработва българска ваксина срещу Covid-19

Април 9, 2020 Здраве
Българска ваксина срещу коронавируса се разработва в Института по микробиология "Стефан Ангелов" на БАН. Това е съвсем нова идея - много интересна и обнадеждаваща, каза директорът на Института по микробиология на БАН доц. д-р Пенка Петрова пред БТА.

НА КОЙ ВЯРВАТЕ ЗА КОНФЛИКТА МЕЖДУ РУСИЯ И УКРАЙНА?

Изберете един отговор!