Бургас е втори в страната със 103 пълни шестици

Юни 19, 2020 Бургас
Кметът ще награди най-изявените отличници извънредно.

Разследват 935 бензиностанции в страната

Юни 19, 2020 България
По данни на Министерството на икономиката 4 500 бензионостанции са вързани към НАП като търговски обекти с фискални устройства. В момента се разследват 935. Останалите са свободни, не са в картел и предлагат най-атрактивните цени.

44 медала за отбора на бургаската полиция

Юни 19, 2020 Бургас
Отборът на ОДМВР – Бургас се окичи с лентата на първите подгласници в приключилия преди дни във Варна Републикански шампионат по плуване за служители на МВР.

Стандартът ни на живот едва 59% от европейския

Юни 19, 2020 България
Стандартът на живот на българина е 59% от средния за ЕС, показват последните данни на Евростат. Това означава, че у нас потреблението на храна, дрехи и коли, възможностите за почивка, ресторант и забавления е с 41% по-малко от това на жителите в Евросъюза.

Секретар на президента Радев е уличен в търговия с влияние

Юни 19, 2020 България
Президентският секретар по правни въпроси и антикорупция Пламен Узунов е уличен в търговия с влияние. Това съобщиха от пресцентъра на прокуратурата.

На днешната дата е роден Блез Паскал, на чието име е наречена единицата за атмосферно налягане

Юни 19, 2020 Любопитни
Роденият на 19 юни 1623 г. Блез Паскал е изтъкнат френски математик, физик, философ, теолог и писател.

Путин защити приноса на СССР във ІІ световна война

Юни 19, 2020 Светът
СССР е дал три четвърти от военния принос за разгрома на нацизма, заявява президентът на Русия Владимир Путин в статия за американското издание "Нешънъл интерест", поместена днес на руски език на сайта на Кремъл, в московския официоз "Росийская газета" и други руски вестници.

Пием и пушим най-евтино в Евросъюза

Юни 19, 2020 България
Стоките и услугите в отделните страни-членки на ЕС миналата година са имали значителна разлика в цените, като най-скъпо е било в Дания, а най-евтино в България, информира днес на сайта си европейската статистическа служба "Евростат".

Обновяват спортните площадки в дворовете на 3 бургаски училища

Юни 19, 2020 Бургас
Стартира реконструкцията на спортните игрища в 3 бургаски училища. Това са СУ "Любен Каравелов", ОУ "П.К. Яворов" и Професионална гимназия по сградно строителство и инсталации "Пеньо Пенев".

Почина актьорът, изиграл Билбо Бегинс

Юни 19, 2020 Светът
Тъжна вест за всички почитатели на "Властелинът на пръстените". На 88 години почина сър Йън Холм, който изигра блестящо Билбо Бегинс.

НА КОЙ ВЯРВАТЕ ЗА КОНФЛИКТА МЕЖДУ РУСИЯ И УКРАЙНА?

Изберете един отговор!