Дарете кръв - помогнете на Тани!

Юни 24, 2020 Бургас
Шестокласничката от ОУ"Васил Априлов" в Бургас от месеци провежда химиотерапия в гр. Пловдив в ДЕТСКА ОНКОХЕМАТОЛОГИЯ.

Среща на бизнеса с местната власт в Бургас

Юни 24, 2020 Бургас
На 2 юли "Капитал" организира среща на бизнеса с местната власт в регион Бургас, която ще се проведе в грандхотела в морската градина. Дискусията може да се следи от 10:30 ч. онлайн в сайта на Капитал, както и във фейсбук страницата на вестника. Всички регистрирани участници ще получат линк към прякото излъчване преди датата на провеждане на срещата.

Съдът отказа да разпита дистанционно Цветан Василев

Юни 24, 2020 България
Съдът отказа да разпита по скайп Цветан Василев по делото КТБ. По-рано адвокатът му Константин Симеонов обяви, че повече няма да влиза по заседанията на мегаделото КТБ, ако Василев не бъде разпитан дистанционно.

Тръба се спука на кръговото до "Мираж", пътят е наводнен

Юни 24, 2020 Бургас
Голям водопровод се спука на бул. "Стефан Стамболов" в близост до кръговото движение до хотел "Мираж". В момента улицата е наводнена, тъй като водата пръска право върху пътното платно с голямо налягане.

ТИР катастрофира на Ришкия проход, затвориха го за движение

Юни 24, 2020 България
Хасковски камион, превозващ текстил, се е обърнал на платното.

Голям пожар в цех за производство на дървени въглища

Юни 24, 2020 България
В Районно управление – Руен е получено съобщение за пожар в помещение за пакетиране на дървени въглища към цех за производство на дървени въглища, разположен в промишлената част на руенското Вресово.

290 лв. месечно за запазване на заетостта в туризма

Юни 24, 2020 България
Работодатели и самоосигуряващи се лица от секторите „Транспорт“, „Хотелиерство и ресторантьорство“ и „Туризъм“, чиито приходи са намалели с не по-малко от 20% за определен период, ще могат да получат компенсации в размер на 290 лв. месечно за запазване на заетостта на работниците и служителите. Това реши правителството с одобряването на условията и реда за изплащане на компенсации в директно засегнатите от ограничителните мерки за борба с епидемията от коронавирус предприятия.

Тайландски ветеринари стерилизират маймуни, тероризиращи туристически град

Юни 24, 2020 Любопитни
Тайландски ветеринари започнаха стерилизация на стотици маймуни в град, известен с популацията си от макаци, след като коронавирусната пандемия остави животните гладни, направи ги агресивни и ги накара да се бият за храна с подплашени местни жители.

Подписаха новите колективни трудови договори в сферата на образованието и на общинското здравеопазване

Юни 24, 2020 Бургас
Кметът Димитър Николов и представители на учителските синдикати в Бургас подписаха новия Колективен трудов договор в сферата на образованието. В документа са договорени условията на труд и заплащане в учебните заведения в условията на делегирани бюджети и самоуправление.

9 % ДДС за ресторантьори, книгоиздатели и търговци на бебешки стоки от 1 юли

Юни 24, 2020 България
Продажбата на храна от павилион, магазин или машина се облага по досегашния ред.

НА КОЙ ВЯРВАТЕ ЗА КОНФЛИКТА МЕЖДУ РУСИЯ И УКРАЙНА?

Изберете един отговор!