Ваучери на преференциални цени ще предлагат музеите в Бургас

Юни 5, 2020 Култура
Ваучери, с които бургаските музей ще могат да бъдат посещавани на преференциални цени, ще се продават вече в морския град. Посетителите на културните институции ще могат да се възползват от тази изгодна възможност в рамките на кампанията „Преоткрий бургаските музеи“.

Общината поставя модерно видеонаблюдение и WiFi от Моста до Сарафово

Юни 5, 2020 Бургас
Община Бургас започна изграждане на видеонаблюдение по алеята от Моста до квартал "Сарафово", която е една от най-посещаваните зони в града от пешеходци и колоездачи.

Започна саниране на старата детска градина в квартал Сарафово

Юни 5, 2020 Бургас
Започнаха ремонтните дейности по саниране на сградата на стария корпус на детската градина в бургаския квартал Сарафово. Кметът Димитър Николов посети детското заведение, за да види на място изпълнението на строителните работи.

Кандидат-студентите ще подават документи онлайн и на място - в Университет „Проф. д-р Асен Златаров“

Юни 5, 2020 Бургас
На 8 юни започва официално кандидат-студентската кампания в Университет „Проф. д-р Асен Златаров“ – Бургас. Желаещите да се обучават в най-голямото държавно висше училище в Югоизточна България ще могат да подават документи от 8 юни до 10 юли.

Над 100 нови улици в община Бургас ще получат имена

Юни 5, 2020 Бургас
Над 100 нови улици в различни квартали на община Бургас ще бъдат именувани за първи път. Близо половината от тях са в кв. "Крайморие" - 48 броя. Причините за именуването на улиците са влезли в сила подробни устройствени планове и създаване на нови лични и фирмени административни адреси.

Топъл вятър пак носи пясък от Сахара

Юни 5, 2020 Бургас
Температурите днес ще се повишат с още няколко градуса след започналото затопляне вчера. Ще е ветровито, в 13 области е обявен жълт предупредителен код, но вятърът ще е южен и топъл. Той обаче отново ще донесе пясък от Сахара.

Частично лунно затъмнение ще наблюдаваме тази вечер

Юни 5, 2020 Любопитни
Тази вечер наблюдаваме частично лунно затъмнение. То ще започне в 20:45 ч. българско време и ще продължи до 00:04 ч. Затъмнението ще може да бъде наблюдавано от Европа и Африка, на изток до Азия и Австралия.

НА КОЙ ВЯРВАТЕ ЗА КОНФЛИКТА МЕЖДУ РУСИЯ И УКРАЙНА?

Изберете един отговор!