Индия тества три ваксини против COVID-19, готова е да ги произвежда

Август 15, 2020 Светът
Индия провежда изпитания на три ваксини против коронавируса и вече има план за разпространението им сред гражданите, заяви премиерът Нарендра Моди в реч в чест на националния празник - Деня на независимостта, предаде ТАСС.

Четирима българи пострадаха при верижна катастрофа в Белград

Август 15, 2020 Светът
Четирима българи пострадаха при верижна катастрофа в сръбската столица Белград тази нощ.

Здравният министър увери: Без повече КПП-та и затваряне на градове

Август 15, 2020 България
Няма да бъдат затваряни повече градове и населени места, нито да се слагат КПП-та, а най-критичната точка на COVID-19 епидемията у нас е Добрич. Това заяви министърът на здравеопазването проф. Костадин Ангелов в Кюстендил, където посети многопрофилната болница в града и проведе брифинг пред медиите. "Болницата в момента няма нужда от нищо допълнително, но сме в готовност да осигурим консумативи и дезинфектанти, апаратура", уточни той. Ангелов обеща, че се обезпечава допълнителен ресурс – по 1000 лева на човек, а помощта ще обхване всеки здравен служител, който досега не е бил обхванат от финансовите стимули в борбата с COVID-19. По отношение на спекулациите за КПП-та и повторно затваряне на отделни населени места, здравният министър отсече, че това е грозна лъжа. "Когато пътувах насам, мой приятел, който е хирург, ми изпрати такъв сайт. Вчера ми изпратиха още един сайт. Следим загрижено цифрите – в информационния портал. Нашите решения са базирани на общодостъпни данни. Ние нямаме никакво намерение да затваряме нито градове, нито да слагаме КПП-та", коментира той. Според Ангелов сайтовете, които качват такива информация, го правят целенасочено, с идеята да всеят страх и паника в обществото. "Критична точка в момента е Добрич, където има проблем по отношение на раздеелянето на потоците, както и с осигуряването на достатъчно инфекционисти. Преговаряме с колега инфекционист, който е работил там, за да може да се възобнови отделението и да се сключи договор с НЗОК", разкри министърът. Той изказва съболезнования на своя колега кардиолог от Добрич, който загуби битката с коронавирусната инфекция. Той уточни, че медикът е имал придружаващи заболявания. "Мийте и дезинфекцирайте си ръцете, носете маски в затворени помещения, както и където има струпване на хора", призова отново Ангелов.

ФБР ще помага на Ливан в разследването на взрива в Бейрут

Август 15, 2020 Светът
Федералното бюро за разследване в САЩ потвърди снощи, че ще помага на ливанските власти, разследващи мощната експлозия, опустошила голяма част от Бейрут и убила 172-ма души, предаде Ройтерс.

Пентагонът създава работна група за изучаване на НЛО

Август 15, 2020 Светът
Министерството на отбраната на САЩ реши да създаде работна група за разследване на случаите на появи на неидентифицирани летящи обекти (НЛО), се казва в съобщение на Пентагона, цитирано от ТАСС.

Израел удари обекти на Хамас в Газа в отговор на изпратени запалителни балони

Август 15, 2020 Светът
Израел нанесе въздушни удари по няколко военни цели на радикалното движение "Хамас" в ивицата Газа снощи в отговор на изпратените от крайбрежния палестински анклав въздушни балони с взривни и запалителни вещества над израелска територия, предадоха Асошиейтед прес и ДПА.

Затвориха зоопарк заради агресивен пуяк

Август 15, 2020 Любопитни
Властите в гр. Оукланд, Калифорния, се опитват да заловят див пуяк, който е станал толкова агресивен, че се наложи да бъде затворен паркът, където живее, съобщи ЮПИ

Културните обекти в Ню Йорк отварят на 24 август

Август 15, 2020 Светът
Музеите и другите културни обекти в Ню Йорк могат да възобновят дейността си след дългото прекъсване, причинено от пандемията на коронавирус, на 24 август, съобщи губернаторът на щата Андрю Куомо в Туитър.

БАБХ откри в търговската верига кашкавал с много опасни бактерии

Август 15, 2020 България
Българска агенция по безопасност на храните (БАБХ) констатира наличието на бактерията Листерия моноцитогенес в проба от кашкавал и несъответствие по физикохимичния състав в проба от сирене, взети при проверка в търговската мрежа в София през миналата седмица, съобщиха от пресцентъра на БАБХ.

НА КОЙ ВЯРВАТЕ ЗА КОНФЛИКТА МЕЖДУ РУСИЯ И УКРАЙНА?

Изберете един отговор!