Извънредно положение в Уисконсин - плячкосване и палежи

Август 26, 2020 Светът
Губернаторът на американския щат Уисконсин Тони Евърс обяви извънредно положение в щата и заяви, че ще разположи допълнителни сили от щатската национална гвардия

Какво ще стане с огромното сметище в Невестино?

Август 26, 2020 България
Министърът на околната среда и водите Емил Димитров разпореди на РИОСВ-София да установи степента на опасност на нерегламентирано депонираните отпадъци в община Невестино, съобщиха от ведомството. Кметът, обаче е притеснен къде ще се изхвърлят отпадъците оттук нататък. Това държавата не е посочила.

Бактериите оцеляват и пътуват в Космоса

Август 26, 2020 Любопитни
Бактериите могат да пътуват и да оцеляват дълги години в Космоса и да се придвижват между планетите.

Кметът Димитър Николов подари Златна карта на бургаския плувец Цанко Цанков

Август 26, 2020 Бургас
ветовният рекордьор по 12-часово плуване в 50-метров басейн ще бъде предложен за почетен гражданин на следващата сесия на Общинския съвет

Франция настоя Турция да спазва международното право в Източното Средиземноморие

Август 26, 2020 Светът
Франция обяви, че военните учения в Източното Средиземноморие заедно с Гърция, Италия и Кипър целят насърчаване на спазването на международното право, след като напрежението с Турция се увеличава в региона, съобщава "Франс прес".

Ликвидационна комисия ще закрива Комисията по хазарт

Август 26, 2020 България
Създават ликвидационна комисия за закриването на Държавната комисия по хазарта, съобщават от Министерския съвет. Предвижда се неин председател да бъде главният секретар на Министерството на финансите. Поименният ѝ състав ще се определи със заповед на финансовия министър.

Ердоган изригна срещу Гърция, всяка нейна грешка можело да я доведе до гибел

Август 26, 2020 Светът
Турският президент Реджеп Тайип Ердоган подчерта, че Анкара няма да прави "никакви отстъпки" на Гърция в Средиземно море, като предупреди Атина срещу всякакви провокации и подчерта, че страната му ще вземе "това, което заслужава" в Средиземноморието, както и в Егейско и Черно море.

Изравнителните сметки на Топлофикация - кога и как?

Август 26, 2020 България
До 31 август всеки, недоволен от изравнителната си сметка от "Топлофикация", може да обжалва. До тази дата хората, които не са осигурили достъп, трябва да го направят, за да може да се направи коректна изравнителна сметка за цялата сграда. Това обясни директорът на отдел "Връзки с обществеността" в "Топлофикация София" Елизабет Павлова.

"Готвачът на Путин" се зарича да разори Навални

Август 26, 2020 Светът
Свързаният с Кремъл бизнесмен Евгений Пригожин се е зарекъл да разори руския опозиционен лидер Алексей Навални, който е в кома в берлинска болница, с постановено от съда наказание в размер на около 1,2 млн. долара, съобщава "Франс прес".

Кабинетът прие промени в Семейния кодекс

Август 26, 2020 България
Правителството одобри промени в Семейния кодекс, съобщават от Министерския съвет.

НА КОЙ ВЯРВАТЕ ЗА КОНФЛИКТА МЕЖДУ РУСИЯ И УКРАЙНА?

Изберете един отговор!