« януари 2021 »
Пн Вт Ср Чт Пт Сб Нд
        1 2 3
4 5 6 7 8 9 10
11 12 13 14 15 16 17
18 19 20 21 22 23 24
25 26 27 28 29 30 31

Най-добрият Интернет, Цифрова и IP телевизия в град Бургас от RN TV !!!

Радост на "Герена": Божинов подписва с "Левски"

Септември 1, 2020 Спорт
Валери Божинов може да стане футболист на "Левски" още днес.

Министър Ангелов: Учебната година ще започне без задължителните медицински бележки за учениците

Септември 1, 2020 България
В началото на учебната година учениците няма да са длъжни да предоставят медицинска бележка, съобщи министър Ангелов

Правната комисия гледа внесените от ГЕРБ промени в Изборния кодекс

Септември 1, 2020 България
Промените в Изборния кодекс, предложени от ГЕРБ, влизат за разглеждане в парламентарната правна комисия. Промените в Изборния кодекс, предложени от ГЕРБ, влизат за разглеждане в парламентарната правна комисия. С внесения законопроект управляващата партия предлага въвеждане на машинно гласуване във всички секции в страната с над 300 избиратели. Чрез измененията се дава възможност на всеки български гражданин да избере лично за себе си начина, по който иска да упражни правото си на вот – с машина за гласуване или хартиена бюлетина. Осигуряването на тази възможност е в правомощията на Централната избирателна комисия. Проектът стана повод председателят на Комисията Стефка Стоева да подаде оставка. Тя подчерта, че закупуването на машини трябва да се извърши от държавата. ГЕРБ предлага и създаването на нова глава в Изборния кодекс, с която се регламентира провеждането на избори за Велико народно събрание, като се въвежда смесена изборна система. Изборите ще се произвеждат по смесена изборна система, като 200 народни представители се избират по пропорционална изборна система, а останалите 200 по мажоритарна. При обявена извънредна епидемична обстановка в страната изборният ден да може да бъде удължаван до 48 часа, като сроковете, свързани с отчитането на изборните резултати, се удължават пропорционално на срока на удължаване на изборния ден, се предлага още в проекта за изменение на кодекса.

Каракачанов: Няма да подпишем промените в Конституцията, ако не влязат нашите предложения

Септември 1, 2020 България
„Няма да подпишем предложението за нова конституция, ако в него не влязат нашите предложения“, това заяви лидерът на ВМРО

БДЖ откри първия курс за професионално обучение за локомотивни машинисти

Септември 1, 2020 България
“БДЖ - Пътнически превози“ ЕООД откри днес първия курс за професионално обучение, чрез който директно се придобива квалификация за локомотивни машинисти на официална церемония в Локомотивно депо София.

Отстраниха от длъжност координатора на партията на Слави Трифонов във Видин

Септември 1, 2020 България
Председателят на гражданската инициатива "Единни за промяна" Росица Кирова е отстранена от длъжност като координатор на партията на Слави Трифонов „Има такъв народ” във Видин.

Започва ремонтът на ул. „Св. св. Кирил и Методий" в Бургас

Септември 1, 2020 Бургас
Община Бургас продължава да изпълнява поетия от кмета Димитър Николов ангажимент - заедно с изграждането на новата библиотека да се ремонтират околните улици, съобщиха от Общината.

Депутатите започват работа в нова пленарна зала

Септември 1, 2020 България
От новия политически сезон, който започва в сряда, депутатите ще заседават в новата зала на Народното събрание в сградата на бившия партиен дом в София.

ТВ 7/8 безплатна за абонатите на кабелна телевизия RN-TV

Септември 1, 2020 България
Телевизионният канал 7/8 ще бъде безплатен за всички абонати на кабелна телевизия RN-TV.