Ето как туроператорите могат да кандидатстват за помощта от 10 млн. лв.

Септември 20, 2020 България
Министерството на туризма публикува за запознаване пакета документи с условията за кандидатстване за безвъзмездната финансова помощ от общо 10 млн. лв. за туроператори и туристически агенции .

Хората могат да заразят с COVID-19 домашните си любимци

Септември 20, 2020 Любопитни
Хората, заразени с коронавирус, могат да предадат инфекцията на своите кучета и котки, установи канадско проучване

Екстремна опасност от пожари в седем области на страната

Септември 20, 2020 България
Екстремален индекс за пожароопасност е в сила за територии от седем области в страната. Това сочи справка на сайта на Националния институт по метеорология (НИМХ).

В Румъния затвориха 300 училища заради коронавируса

Септември 20, 2020 Светът
Зелен, жълт и червен. Това са трите сценария за действие спрямо заплахата от COVID-19, възприети от румънските власти.

Жертвите на циклона Янос в Гърция вече са две

Септември 20, 2020 Светът
Двама души загинаха днес при силна буря в централната част на Гърция, наводнила улици и домове, предадоха световните агенции.

БАН показа колекция от миниатюрни книги, някои колкото монета

Септември 20, 2020 България
С изложба на над 350 миниатюрни издания на български и чуждестранни книги Българската академия на науките (БАН) се включи в тазгодишните Европейските дни на наследството, Уникалните издания, някои почти с големината на монета, са експонирани в централната сграда на Академията и предизвикваха голям интерес у посетителите. За по-малките пък има специално детско ателие под мотото „Нарисувай ми… БАН“. „Всяка година Централната библиотека на БАН представя свои издания, уникални сами по себе си. Тази година са показани миниатюрни издания, сред които старопечатни от 1806 г. до 1878 г., представляващи светско и религиозно четиво по своя характер. Показана е и най-старата миниатюрна книга, притежание на академията, която е от 1634 г“, разказа Ангел Петров, куратор на изложбата и библиотекар. Друг интересен екземпляр е тритомното издание на Библиографския институт в Хилдбургхаузен от 1829-1830 г. Има още и много художествени произведения, книги с политически характер, речници и много други. От българските автори миниатюрни издания са показани на Петко Славейков, Никола Вапцаров и други, някои от които преведени на различни езици, включително китайски.

Бургас не е заплашен от воден режим, дори да няма валежи още година и половина

Септември 20, 2020 Бургас
Варна и Бургас не са заплашени от воден режим, дори да няма валежи още година и половина, водата в язовир „Камчия“ е достатъчна, а цената на водата няма да се повишава – това каза заместник-министърът на регионалното развитие и благоустройството Николай Нанков.

Министър Вълчев: Училища и забавачки да не събират пари от родителите

Септември 20, 2020 България
Министърът на образованието Красимир Вълчев изпрати писмо до началниците на образователните инспекторати, директори на държавни и общински детски градини и училища, министрите на културата и младежта и спорта, както и кметове на общини, припомни на детските градини и училищата, че нямат право да събират допълнителни средства от родителите на децата и учениците, които обучават.

Започна изграждането на комплекса „Ченгене скеле“

Септември 20, 2020 Бургас
В землището на квартал Крайморие започна изграждането на Културно-исторически комплекс „Ченгене скеле“

Дофинансират 33 маломерни паралелки в Община Бургас за настоящата учебна година

Септември 20, 2020 Бургас
За учебната 2020/2021 година ще бъдат дофинансирани 33 самостоятелни паралелки с брой ученици под установения минимум в 10 училища на територията на Община Бургас.

НА КОЙ ВЯРВАТЕ ЗА КОНФЛИКТА МЕЖДУ РУСИЯ И УКРАЙНА?

Изберете един отговор!