Отбелязваме 143 годни от Освобождението на Бургас

Февруари 4, 2021 Бургас
На 6 февруари Бургас ще отбележи 143 години от Освобождението си от османско иго. Тържествата започват в 11:00 часа на площад „Атанас Сиреков“ с ритуал по издигане на флаговете на България, Европейския съюз и Община Бургас.

Кабелни оператори: Държавата строи инфраструктура за Виваком и А1

Февруари 4, 2021 България
Държавата строи незаконни трасета за определени кабелни оператори. Това се извършва, въпреки че държавата няма право да изгражда телекомуникационна инфраструктура, защото не е далекосъобщителен оператор, съобщиха за БГНЕС от Националното сдружение на кабелните оператори „Клуб 2000″.

Благоустрояват центъра на „Долно Езерово“ по общинска програма

Февруари 4, 2021 Бургас
Започна изпълнението на проект за благоустрояване в „Долно Езерово“, който местните жители подадоха задружно по новата общинска програма "Моят град, моят квартал, моята улица". Той се реализира в центъра на населеното място.

Започва кандидатстването по проекта за подмяна на старите печки в „Долно Езерово“

Февруари 4, 2021 Бургас
До дни ще стартира подаването на документи за подмяна на старите печки на твърдо гориво с нови екоуреди в квартал „Долно Езерово“. Инициативата се осъществява по проект на Община Бургас за намаляване на замърсяването с фини прахови частици.

„Бургасбус“ учестява графика на автобусите заради учениците

Февруари 4, 2021 Бургас
"Бургасбус" ЕООД уведомява своите клиенти, че във връзка с частичното възстановяване на присъствения учебен процес за учениците от горен курс, променя разписанията на своите градски и междуселищни линии от 04.02.2021 г., четвъртък.