Започна срещата на върха ЕС - САЩ

Юни 15, 2021 Светът
Започна срещата на върха ЕС - Съединени щати в Брюксел. На влизане председателят на Европейския съвет Шарл Мишел определи визитата на американския президент Джо Байдън като "страхотна новина" и заяви, че с удоволствие ще работи с него за преодоляване на съществуващите предизвикателства.

„Доверие“ – най-новият роман на италианския писател Доменико Старноне

Юни 15, 2021 Култура
Романът „Доверие“ е още един изгарящ портрет на човешките взаимоотношения, а също и задълбочен поглед върху учителската професия като призвание. Млад мъж и много млада жена. Тя е жизнена и блестяща.

Живеем най-кратко в Европа - отчете служебният здравен министър

Юни 15, 2021 България
Служебният здравен министър отчете: Продължителността на живота у нас е най-малка от всички в ЕС, а детската смъртност е сред най-високите; пациентите доплащат от джоба си почти половината от стойността на оказаната им медицинска помощ;

Как да се предпазим от летни вируси и настинки?

Юни 15, 2021 Любопитни
20% от всички грипни инфекции се случват между юни и септември. Ето някои основни съвети, за да можете успешно да се предпазите от летните инфекции, настинки и грип.

На Земята има пет океана?

Юни 15, 2021 Любопитни
На Земята има пет океана, твърди Националното географско общество. Организацията с нестопанска цел заяви, че е решила да приеме водите около Антарктида като отделен океан. Южният океан е петият океан, признат от групата, откакто тя започва да прави карти през 1915 година. Останалите са Атлантическият, Тихият, Индийският и Северният ледовит океан.

Министерство на финансите публикува още лица заплашени от санкции на САЩ

Юни 15, 2021 България
Министерството на финансите публикува нов, разширен списък на лицата, които попадат или потенциално биха попаднали в обхвата на санкциите, наложени от Службата за контрол на чуждестранните активи (OFAC) на министерство на финансите на Съединените американски щати.

Посоченият от САЩ Илко Желязков подава оставка?

Юни 15, 2021 България
Заместник-председателят на Националното бюро за контрол на специални разузнавателни средства Илко Желязков е депозирал молба да бъде освободен от поста по собствено желание.

Спецакция на полицията в Поморие

Юни 15, 2021 Бургас
Спецакция срещу наркоразпространението се провежда в този момент в Поморие. От ранните часове униформените претърсват жилищата на две ъндърграунд фигури от морския град.

Служебният кабинет: Безработицата намалява

Юни 15, 2021 България
Служебното правителство: Работим по това да запазим бизнеса и заетостта. Безработицата в страната продължава да намалява. Това е добър знак за това, че българската икономика започва да се възстановява.

До 2040 година намаляваме с една четвърт

Юни 15, 2021 България
Ако 2020 г. се използва за базова година, за следващите 20 години, до 2040 г., населението на България се очаква да намалее с една четвърт. Това показва прогноза до 2040 г., направена на базата на изследването "Регионалните демографски дисбаланси в България - количествени измерения, причини, политики и мерки за оптимизиране на ситуацията".

НА КОЙ ВЯРВАТЕ ЗА КОНФЛИКТА МЕЖДУ РУСИЯ И УКРАЙНА?

Изберете един отговор!