Русия възобновява авиовръзките на регулярна основа с редица страни, сред които България

Юни 19, 2021 Светът
Русия възобновява авиовръзките на регулярна основа с редица страни, сред които Италия, Кипър, Република Северна Македония, Белгия, Ирландия, България и Йордания.

Путин се готви за среща с Борис Джонсън

Юни 19, 2021 Светът
Британският министър на отбраната Бен Уолъс заяви, че среща на върха между премиера Борис Джонсън и руския президент Владимир Путин е възможна, ако Москва се откаже от "злонамерената си дейност" срещу Лондон. Това разкри "Скай нюз".

Ким Чен-ун затегна партийната дисциплина

Юни 19, 2021 България
Севернокорейският лидер Ким Чен-ун затегна дисциплината в управляващата Корейска трудова партия и назначи нови членове в могъщото ѝ Политбюро, съобщи Корейската централна телеграфна агенция (КЦТА), цитирана от Ройтерс.

10 пъти по-често търсим психологическа помощ в коронакризата

Юни 19, 2021 България
По време на пандемията търсенето на психологическа помощ се е увеличило 10 пъти. Това каза психологът Пламен Димитров в ефира на предаването „Светът е бизнес“ с водещ Ивайло Лаков.По време на пандемията търсенето на психологическа помощ се е увеличило 10 пъти. Това каза психологът Пламен Димитров в ефира на предаването „Светът е бизнес“ с водещ Ивайло Лаков. Един от най-съществените проблеми, които отчита психологът, е че работата от вкъщи се е превърнала в работа отвсякъде. "Откроиха се много проблеми, свързани с това да се съчетае работата като ключов приоритет и други задачи, семейство и деца. 1/3 от консултациите, които сме водили през тези месеци, касаят отношенията вкъщи – покрай работата, заради работата и заради това, че другите роли се скупчиха на едно място“, допълни той. По време на кризата се зароди и телемедицината, като психологията се включи активно в този процес. Много компании по света решиха да подкрепят допълнително служителите си, като им предоставят възможността за консултация с психолог. Това доведе и до ръст в търсенето. "От една страна е факторът кой плаща за тази психологическа помощ. Когато има корпоративна подкрепа, хората разбират, че могат да ползват нещо, което държавата не е осигурила като политика“, коментира Димитров пред Bloomberg TV Bulgaria. Платформата за психологическа помощ imatter.bg е създадена преди четири години именно с тази цел - онлайн психологическа консултация, разказва Надежда Мазова, нейният създател. Тя споделя, че тогава на потребителите подобна услуга им се е струвала много странна. В пандемията обаче онлайн консултацията се оказва съвсем на място. "Нашата мисия е хората да разберат, че не трябва да имаш някаква кой знае каква житейска криза, за да се допиташ до психолог, а това е нещо съвсем нормално“, каза тя. Психологът Пламен Димитров коментира и поведението на избирателите и какви кандидати търсят хората, на база изводите от предходните избори. "Има вот, който е активен и аз се надявам при една добра изборна активност това да си проличи още по-ясно – не просто се сменя обема на участниците в избора, а и тяхната психо-социална структура. Хора, които искаха и нямаха представителство, сега го търсят.“ Целия разговор можете да видите във видеото. източник: dnes.bg

Анджелина Джоли се връща при бивш?

Юни 19, 2021 Любопитни
Анджелина Джоли започнала да поддържа връзка с бивш съпруг.

Риск за почивките на много българи в Гърция заради проблем с туроператор

Юни 19, 2021 България
Агенции в България са получили съобщения, че гръцкият туроператор "Музенидис травъл" анулира всички резервации за гръцки хотели до 26 юни, с препоръка да бъдат преместени след 1 септември или направо за следващата година, съобщи БНР.

Вулканите Етна и Стромболи с ново зрелищно шоу в Италия

Юни 19, 2021 Любопитни
Двата действащи италиански вулкана Етна и Стромболи за пореден път "организираха" зрелищен спектакъл, като изригнаха по едно и също време, предаде ДПА.

Ким Кардашиян: Винаги ще съм най-големия фен на Кание Уест

Юни 19, 2021 Любопитни
Риалити сензацията Ким Кардашиян обяви, че остава най-големият фен на рапъра Кание Уест, въпреки че двамата са в процес на развод.

Парламентарните избори в Русия ще бъдат в три поредни дни

Юни 19, 2021 Светът
"Парламентарните избори в Русия ще бъдат произведени в три поредни дни, от 17 до 19 септември

Ограничават достъпа до Портала за електронни административни услуги на МВР

Юни 19, 2021 България
Временно ще бъде ограничен достъпът до Портала за електронни административни услуги на МВР.

НА КОЙ ВЯРВАТЕ ЗА КОНФЛИКТА МЕЖДУ РУСИЯ И УКРАЙНА?

Изберете един отговор!