Екоминистърът освободи директора на РИОСВ-Бургас

Юни 22, 2021 Бургас
Шефът на РИОСВ-Бургас Детелина Иванова е освободена от длъжност. Причината е издадена от нея заповед, с която се премахва абсолютната забрана за строителство на защитена зона.

Предстои Биле фест - празникът на билките на о-в Света Анастасия

Юни 22, 2021 Бургас
В дните от 24 до 27 юни, остров Света Анастасия ще бъде домакин на вече традиционния за мястото Биле фест. В духа на Еньовден - Острова, ще посрещне своите гости с ритуали за здраве и плодородие, интересни гости, музикални изпълнения и работилнички.

Търсят се доброволци за две от новите социални услуги

Юни 22, 2021 Бургас
Става дума за едни от най-специалните и усмихнати деца, посещаващи две от новите социални услуги – Дневен център за подкрепа на деца и младежи с тежки и множествени увреждания и техните семейства в Приморски парк и Дневен център за подкрепа на деца с увреждания и техните семейства на ул. „Вардар“.

Кукленият театър представя специално за медиците "Филифьонката, която вярваше в бедствия"

Юни 22, 2021 Култура
Днес Куклен театър-Бургас ще играе своя знаков спектакъл специално за медиците на Бургас в НХК от 19.00 часа. Това е своеобразен жест на благодарност от театралната трупа към героите, ангели-спасители в борбата с Ковид-19.

Извършва се частичен ремонт на бул. „Проф. Яким Якимов“

Юни 22, 2021 Бургас
Община Бургас съобщава, че започва частичен ремонт на бул. „Проф. Яким Якимов“ – в платното за движение от надлез над товарна гара към кръстовище с кръгово движение при бул. "Янко Комитов".

D'Family Acoustic канят бургазлии на концерт в галерия „Георги Баев”

Юни 22, 2021 Култура
Този петък /25 юни/ доброто ви настроение е гарантирано. Вземете и приятели.

НЧ „Асен Златаров 1940“ стартира проект „Заплетени чудеса“

Юни 22, 2021 Култура
Читалището организира открити ателиета по време на летния сезон. Те се осъществяват по проект "Заплетени чудеса", който е част от програмата на Община Бургас за съфинансиране на културни проекти - първа сесия. Инициативата е и по повод 165 години Общонародно читалищно дело.

Изграждат малък паркинг до църквата в „Крайморие“

Юни 22, 2021 Бургас
По искане на местните жители Община Бургас изгражда малък паркинг до красивата църква „Пимен Зографски“, в чиито основи е положен камък от българския Зографски манастир в Света гора Атон.

НА КОЙ ВЯРВАТЕ ЗА КОНФЛИКТА МЕЖДУ РУСИЯ И УКРАЙНА?

Изберете един отговор!