Какво показват резултатите от НВО след 10 -ти клас

Юни 25, 2021 България
Обобщението е: прилично представяне по български и тревожно слабо по математика.

На 25 юни 1783 г. откриват, че водата е съединение на водород и кислород

Юни 25, 2021 Любопитни
Това е голямо откритие, завинаги е погребало теорията на флогистона - специална огнена субстанция, която се съдържа във всички горими вещества и се освобождава от тях при изгаряне.

Четвърти ден продължава издирването на мъжа, изчезнал в Родопите

Юни 25, 2021 България
Възрастният мъж изчезна край родопското село Лясково, община Асеновград, съобщиха за БТА от Планинската спасителна служба.

Заев: Не ни трябва ЕС, ако някой иска да преговаряме за македонския език и идентичност

Юни 25, 2021 Светът
"Нито това правителство, нито което и да е друго има право да разговаря за македонския език и македонската идентичност". Това заяви премиерът на Република Северна Македония Зоран Заев на парламентарното заседание в четвъртък, на които бяха поставяни депутатски въпроси.

Лозан Панов дължи само 890 лв. на НАП

Юни 25, 2021 България
Председателят на Върховния касационен съд не дължи на Приходната агенция 11 000 лв., а само 890 лв. Това реши Административният съд София-град, съобщава lex.bg.

Танцова гала на бургаската опера с примабалерината на софийската опера

Юни 25, 2021 Бургас
Поредното – пето поред, събитие от календара на Бургаските музикални празници „Емил Чакъров“ 2021 г., които се провеждат на сцената на Летен театър – Бургас за четиринадесета поредна година, осъществявани от Държавна опера – Бургас и Община Бургас, е Танцовата гала – в събота, 26-и юни от 20.30 часа на откритата сцена в Приморския парк.

Авиомузеят Бургас с нов, интересен експонат

Юни 25, 2021 Бургас
Любителите на авиацията в Бургас и гостите на града вече имат възможност да разгледат отблизо хеликоптер Ка – 26. Машината е най-новото попълнение в експозицията на Авиомузея. Хеликоптерът е дарение от представители на селскостопанската авиация и доскоро е съхраняван на територията на село Маленово.

Педиатрична конференция в Бургас

Юни 25, 2021 България
Педиатри от цялата страна пристигат в Бургас за ХIХ Научно-практическа педиатрична конференция, която ще се проведе на 26 и 27 юни в международния Конгресен център. На нея ще бъдат обсъждани научните доказателства за рационално прилагане на антибиотици в детска възраст.

Внимание, бирата обезводнява в жегите!

Юни 25, 2021 Любопитни
През лятото се препоръчва да се пият повече течности, но това не се отнася за бирата, предупреждават специалистите по хранене. Вместо да увеличи влагата в клетките, тази напитка сваля нивото ѝ и води до обезводняване.

Как се разходват парите за автомагистралите?

Юни 25, 2021 България
Държавата е платила 84 млн. лева авансово за строителството на 20-километрова отсечка от магистрала “Хемус” край Летница, без работата да е започнала и без дори да има готов терен.

НА КОЙ ВЯРВАТЕ ЗА КОНФЛИКТА МЕЖДУ РУСИЯ И УКРАЙНА?

Изберете един отговор!