Филм за Салвадор Дали дава старт на Синелибри’2022 в Бургас

Октомври 13, 2022 Бургас
Осмото издание на Международния кино-литературен фестивал Синелибри се провежда под мотото „Преоткритото време“ по случай 100-годишнината от смъртта на Марсел Пруст, една от иконите на литературния модернизъм. Очаква ни възхитителна кино-литературна програма, амбицирана не просто да ни изтръгне за малко от грижите на деня, а да ни помогне да преоткрием себе си и света.

Компютърната гимназия приключи успешно работата си по проект за изграждане на интелигентни градове

Октомври 13, 2022 Бургас
Ученици от компютърната гимназия в Бургас приключиха успешно работата си по проекта за изграждане на интелигентни градове – „Градове на бъдещето – интелигентни и устойчиви решения“. Те създадоха свои блогове с мерки и методи за интелигентни и устойчиви еко решения.

В събота ще се проведе Поход на Свободата, посветен на Европейския ден за борба с трафика на хора

Октомври 13, 2022 Бургас
Тази събота, 15 октомври, Бургас отново ще се включи в глобалната инициатива Поход за Свобода, която има за цел да информира и предпази младите хора от попадане в трафик на хора.

49 пилоти се впускат в надпреварата „Писта Бургас“ 2022

Октомври 13, 2022 Бургас
49 изявени пилоти ще мерят сили в 20-то издание на рали „Писта Бургас“. Надпреварата ще се проведе този уикенд, а трасето на гонките отново ще е пътен възел „Вая“. В събота от 13:00 до 16:00 часа ще се проведат квалификациите за място в стартовата решетка.

НА КОЙ ВЯРВАТЕ ЗА КОНФЛИКТА МЕЖДУ РУСИЯ И УКРАЙНА?

Изберете един отговор!