Проф. Христо Пимпирев представя премиерно новата си книга на 4 ноември в Бургас

Октомври 27, 2022 Бургас
На 4 ноември (петък) Бургас ще има своята дългоочаквана среща с проф. Христо Пимпирев. Обичаният и уважаван полярен изследовател ще представи премиерно в морския град своята нова книга „Антарктическият стопаджия“. Събитието ще започне от 17.30 часа в Гранд хотел и СПА Приморец.

Регионален исторически музей - Бургас с изложба и беседа за Деня на народните будители

Октомври 27, 2022 Бургас
По повод 110 години от учредяването на Бургаското археологическо дружество „Деултум“ и денят на народните будители, на 1 ноември, Регионален исторически музей - Бургас ще отбележи годишнината в Археологическата експозицията (бул. Алеко Богориди 21) с изложба от ранните години на дружеството. Основано на 8 април 1912 год., дружеството опазва и съхранява културно-историческото наследство на гр. Бургас и голяма част от югоизточната територия на днешна България.

Разкриват защитено жилище за жени с умствена изостаналост

Октомври 27, 2022 Бургас
Община Бургас ще разкрие социална услуга „Защитено жилище“ за жени с умствена изостаналост по проект „Предоставяне на 5 нови социални и интегрирани здравно-социални услуги за деца и семейства“. Предложението на местната администрация бе подкрепено днес единодушно от общинските съветници.

НА КОЙ ВЯРВАТЕ ЗА КОНФЛИКТА МЕЖДУ РУСИЯ И УКРАЙНА?

Изберете един отговор!