Връчиха Наградите за бизнес и туризъм Bright Awards

Април 6, 2024 Любопитни
Народни представители връчиха Наградите за бизнес и туризъм Spring Bright Awards. Министър Зарица Динкова поздрави хотелиерския бизнес

Вулканът Етна издухва „димни кръгове“

Април 6, 2024 Светът
Италианският вулкан Етна прави шоу, като духа почти идеални кръгове в сицилианското небе.

Хиляди бяха евакуирани, тъй като спуканият язовир Орск влоши наводненията в Русия

Април 6, 2024 Светът
Хиляди се евакуират в регион на югозападна Русия заради наводнения, влошени от спуканата язовирна стена в град Орск, съобщиха официални лица.

Италиански остров, затрупан от кози, ги предлага безплатно на всеки, който успее да ги хване

Април 6, 2024 Любопитни
Малкият, отдалечен италиански остров Аликуди е дом на само около 100 жители и в идеалния случай около 100 диви кози.

Страхотни ветрове убиха трима души, като ги измъкнаха от апартаментите им в Китай

Април 6, 2024 Светът
Трима души загинаха, след като подобни на тайфун ветрове ги измъкнаха през прозорците на апартаментите им в Южен Китай, докато екстремното време удари региона през последната седмица.

Жители на Харманли отново протестираха срещу бежанския център

Април 6, 2024 България
Граждани на Харманли излязоха на пореден протест срещу бежанския център в града. Демонстрацията е организирана от Инициативен комитет. Хората настояват за намаляване на капацитета на центъра, където да бъдат настанени само семейства и за спазване на обществения ред от страна на чужденците. Центърът в Харманли е с капацитет за около 1700 бежанци. В момента настанените са 380. Въпреки това, гражданите настояват капацитетът да бъде намален. "Този център е 10 процента от населението на града. Нямаме нищо против бежанците, нямаме нищо против семействата, но нека да бъдат семейства. Добре са дошли, семейства!", казаха участници в протеста. Протестиращите искат бежанците да спазват обществения ред. "Не спазват първо, вътрешния правилник. Заемат парковете за отдих, оставят много мръсотия след себе си. Тяхната култура е друга, подвикват, подсвиркват. Особено младите момичета се притесняват. Не могат да отидат в парка, да седнат, да си изпият едно кафенце", посочи протестиращ. източник:БНР

МРРБ одобри проекта за изграждане на ключово кръгово кръстовище в Поморие

Април 6, 2024 България
Вече е в ход и проектът за реконструкция на съществуващото триклонно кръстовище на ул. „Княз Борис I“ и ул. „Европа“ в град Поморие.

ГРАНДИОЗЕН КОНЦЕРТ НА НИКОЛИНА ЧАКЪРДЪКОВА ЗА 100 Г. СЕЛО ЛОЗЕНЕЦ

Април 6, 2024 България
Община Царево и кметство Лозенец организират богата фолклорна програма за празничните 5 и 6 май, когато освен Великден, честваме и 100 г. от създаването на с. Лозенец.

Посрещнахме випуск 2024 в „Училището за египетски лешояди“

Април 6, 2024 Любопитни
Преди броени дни 6 млади египетски лешояда бяха настанени от екип на БДЗП в адаптационната волиера в Източни Родопи, която символично наричаме „Училище за египетски лешояди“.

ВАЖНО ЗА РОДИТЕЛИТЕ: НА 10 АПРИЛ СТАРТИРА ПРИЕМЪТ В БУРГАСКИТЕ ЯСЛИ И ДЕТСКИ ГРАДИНИ

Април 6, 2024 България
Община Бургас напомня на всички родители на деца във възраст за записване в ясла, детска градина и полудневни подготвителни групи към училища, че на 10 април, сряда, в 08.00 часа електронната система за прием: https://www.dzburgas.org/ ще бъде активирана в режим за кандидатстване.

НА КОЙ ВЯРВАТЕ ЗА КОНФЛИКТА МЕЖДУ РУСИЯ И УКРАЙНА?

Изберете един отговор!