„Макс и Мориц“ ще забавляват децата в Летния театър във вторник

Държавна опера - Бургас е подготвила специален артистично-музикален подарък за най-младата си аудитория. "Макс и Мориц" - опера за деца от Александър Йосифов, ще се играе на 4-ти август, вторник, от 20.00 часа. Режисурата на забавния и свръхдинамичен детски спектакъл е на Александър Текелиев, диригент-постановчик е Цанислав Петков. Сценографията е на Иван Токаджиев, костюмите - на Анна-Мария Токаджиева. Разнообразните танци, в които участва балетният състав на Бургаската опера, са дело на Галина Калчева. Помощник-режисьори на постановката са Лина Пеева и Петър Тихолов. Спектакълът е поредна проява от Бургаските музикални празници "Емил Чакъров" и втората от програмата "Детско лято", след "Пинокио", също опера за деца от Александър Йосифов, която беше представена на 20-и юли, в Летния театър. На 12 август 2020 г. композиторът Александър Йосифов щеше да навърши 80 години. Чрез любимите на детската аудитория произведения, той продължава символично да живее и да предава посланията си. В ролите бургаските деца и техните придружители ще видят: Стефка Христозова - като Макс, Весела Апостолова - Мориц, Бранимир Недков - в образа на Писателя Буш, Леля Грета - Лина Пеева, Яни Николов - в ролята на Музиканта, Майстор Бьок - Петър Тихолов, Диман Панчев - Хлебарят, Мирослав Димитров - Художникът. А ние, възрастните, също ще се заредим с настроение, споделено с най-искрената и благодарна публика - детската. Ние също имаме нужда от подобни приказки - за малки, големи, още по-големи и за тези, които са позабравили, че са били деца... За зрителите са гарантирани забавни случки, много порции смях, пакостливи деяния на емблематичните калпазани Макс и Мориц, които внасят смут и измислят оригинални бели навсякъде, където се появят, и поучителен край, разбира се, но не като в детската книжка на Вилхелм Буш, където героите са наказани доста по-сурово... В детския спектакъл по музика на Александър Йосифов беладжиите си получават заслуженото, а на финала всички са доволни. Великолепна емоция създава винаги постановката на "Макс и Мориц" на бургаска сцена. А детските очи в залата винаги са греещи и благодарни. След финала те винаги се нареждат на опашка да се снимат на сцената с любимите си герои и със създателите на чудесния спектакъл, сътворен, за да им дари радост! Останалите спектакли, включени в "Детско лято", са: "Алиса в страната на чудесата", мюзикъл за деца от Александър Йосифов - на 17-и август, от 10.30 часа и "Четиримата близнаци", музикална комедия от Георги Костов - също на 17-и август, от 19.30 часа, и двете постановки са на сцената на Летния театър. Билети можете да намерите на касата на Операта, на каса "Часовника" /пред хотел "България"/, както и на касата на Летния театър - преди самия спектакъл.

Видео

Коментари

Добавете коментар

Име (задължително)

Най-четени

Яхтклуб "Черноморец Бургас" с нов международен успех

  • 29 Сеп 2020
  • 29
Яхтклуб "Черноморец Бургас" отново блести със сериозен международен успех.

Акция "Да изчистим Черно море" утре

  • 29 Сеп 2020
  • 31
Природолюбители организират в Бургас мащабна акция за почистването на плажа при Солниците.

Здравният министър: Няма да има КПП - та!

  • 29 Сеп 2020
  • 31
В България няма здравна криза. КПП-та не са обсъждана мярка. Към настоящия момент цифрите са такива, че те не изискват никакво втвърдяване на мерките срещу пандемията от коронавирус. Това заяви здравният министър проф. Костадин Ангелов.

Кметът на Бургас поиска още болници за ковид пациенти

  • 29 Сеп 2020
  • 33
Кметът Димитър Николов ще отправи официално искане до Министерството на здравеопазването, освен УМБАЛ и общинската белодробна болница да бъдат включени и други лечебни заведения в Бургас в обслужването на пациенти с доказан коронавирус чрез сключване на договори със здравната каса.

Задържаха мъж превозвал нелегални мигранти

  • 29 Сеп 2020
  • 30
Задържаха мъж на магистрала "Тракия" за превозване на нелегални мигранти, съобщиха от ОДМВР – София.