« април 2024 »
Пн Вт Ср Чт Пт Сб Нд
1 2 3 4 5 6 7
8 9 10 11 12 13 14
15 16 17 18 19 20 21
22 23 24 25 26 27 28
29 30          

Най-добрият Интернет, Цифрова и IP телевизия в град Бургас от RN TV !!!

„Милионер по назначение“ представят в Дома на писателя

Авторът на романа Теодора Колева ще бъде представена от водещата на „Добро утро, Бургас“ по Канал 0 Мария Стефанова Вълнуваща история за олигарх, глобен солено от началника на данъчната служба, в която той разпознава някогашната си младежка любов, е в основата на романа „Милионер по назначение“, който ще бъде представен в Дома на писателя в Бургас. Авторката Теодора Колева, с която бургазлии ще могат да се срещнат днес от 18 часа, се опитва да разплете редица финансови машинации в иначе мътната вода, наречена български преход. Водещата на „Добро утро, Бургас“ по Канал 0 Мария Стефанова ще представи дамата, която е позната и като журналист, и като писател, съобщава Флагман.БГ. Теодора Колева е завършила журналистика в СУ „Климент Охридски“ и икономика в УНСС. Работила е като редактор във в. „Антени“. През този период е получила редица награди за журналистика, по неин материал е създаден и документален филм. Публикувала е свои разкази в списание „Съвременник“, за един от които получава втора награда в национален литературен конкурс. След политическите промени обаче Колева напуска вестника и основава собствена рекламна агенция, която функционира петнайсет години. После се включва в друг семеен бизнес. Герой на романа й „Милионер по назначение“, чиято премиера ще е днес в Бургас, е най-проспериращият бизнесмен в един провинциален град. Навръх Нова година той получава ревизионен акт за огромна сума. Свикнал чрез подкупи да решава финансовите си проблеми, Георги Асенов е убеден, че и този път ще се измъкне. За негова изненада в лицето на началника на данъчната служба разпознава някогашната си младежка любов Бистра Огнянова, известна със своята безкомпромисност към нарушителите. Двамата се изправят срещу възникналото отново взаимно привличане и противоположните си възгледи за живота. Скоро става ясно, че ревизионният акт е само началото на следващи един след друг финансови удари срещу Асенов. В тях се включват ръководителите на всички институции в града. Бистра разбира, че някой използва нейната принципност, за да смаже Георги чрез лостовете на държавата. Кой е този "някой" и докъде е готов да стигне? Може ли една любов да оцелее, ако дори онези, които я изпитват, са против нея? Това е един от въпросите, който вълнува читателите на романа. Теодора Колева със своя увлекателен разказ създава пълнокръвна, мащабна и реалистична картина на живота ни в годините на прехода и поставя отново моралните въпроси, на които предпочитаме да не търсим отговори.

Видео

Коментари

You have no rights to post comments

НА КОЙ ВЯРВАТЕ ЗА КОНФЛИКТА МЕЖДУ РУСИЯ И УКРАЙНА?

Изберете един отговор!

Най-четени

ДЕЦАТА ОТ ОУ „ЕЛИН ПЕЛИН“ НОСЯТ ПРОЛЕТНИЯ ДУХ В ЕТНО КАФЕНЕ И МУЗЕЙ НА 22 АПРИЛ

  • 19 Апр 2024
  • 92
Третият концерт от поредицата „Пролетна Етно палитра“ ще бъде посветен на учениците от ОУ „Елин Пелин“ - Бургас.

Мария Нейкова е отново областен управител на Бургас

  • 19 Апр 2024
  • 104
Служебното правителство пристъпи към смяна на областни управители.

РИОСВ – Хасково следи състоянието на белия щъркел в село Гарваново

  • 19 Апр 2024
  • 96
Белият щъркел в село Гарваново, община Хасково, останал сам в гнездото след смъртта на другата птица от двойката, е във видимо добро състояние и мъти яйцата си.

Икономическа полиция и НАП ще се включат в казусите с къмпингуването в залива Вромос

  • 19 Апр 2024
  • 112
Проверките за незаконно разположени каравани и кемпери в държавни и общински терени продължат и тази седмица. На 19 и 21 април /петък и неделя/ комисията отново ще проверява държавните имоти в залив Вромос.

ПРОЕКТЪТ НА ОБЩИНА БУРГАС ЗА НОВ МОДЕЛ НА ДЕТСКА ЗДРАВНА ГРИЖА ПРЕДИЗВИКА ИНТЕРЕСА НА МЛАДИТЕ ЛЕКАРИ

  • 19 Апр 2024
  • 101
Проектът на Община Бургас за Нов модел на интегрирана здравна грижа за деца в Югоизточния регион предизвика интереса на млади лекари от различни здравни заведения в България.