« април 2024 »
Пн Вт Ср Чт Пт Сб Нд
1 2 3 4 5 6 7
8 9 10 11 12 13 14
15 16 17 18 19 20 21
22 23 24 25 26 27 28
29 30          

Най-добрият Интернет, Цифрова и IP телевизия в град Бургас от RN TV !!!

„Върнато момиче“ на Донатела Ди Петрантонио

Действието се развива в Абруцо, Италия. Едно тринайсетгодишно момиче губи всичко за една нощ – дом край морето, най-близките си приятели, безусловната обич на осиновителите си. То е върнато в многодетното семейство на родителите си, което никога не е виждало. Главната героиня губи комфортния си живот и влиза в свят на бедност, бори се да осмисли какво се е случило с нея и да открие себе си. Временно ли е това? Болна ли е нейната „майка“? Ще се върне ли за нея? Направила ли е нещо нередно? Докато скърби за предишния си живот, тя става близка със своята по-млада сестра Адриана, която й помага да се ориентира в новия си живот. „Върнато момиче“ е трогателна и пленителна история, чувствително изследване на идентичността, принадлежността, идеализма и как осмисляме света. Донатела Ди Петрантонио разказва за сълзите на живота с груби, откровени думи. Авторката се занимава с темата за майчинството, семейството, отговорността и грижите, от оригинална гледна точка и с рядка изразителна интензивност и горчивина. „Този мъж ли взе тази рокля за теб?“, попита тя тихо. „Той я купи за мен вчера, просто за да се върна тук“. „Но какъв ти е той?“, попита тя, любопитна. „Далечен чичо. До днес живях с него и жена му“. „Но коя е твоята мама?“, попита тя, обезкуражена. „Имам две. Едната е твоята майка“. Донатела Ди Петрантонио (родена през 1963 г. в Абруцо, Италия) е един от най-добрите италиански романисти. По професия е стоматолог. Автор е на романите „Моята майка е река“ и „Красива моя“. Лауреат е на наградите „Кампиело“, „Наполи“, „Бранкати“ и „Стрега“. Романът „Върнато момиче“ постигна голям успех в Италия и е публикуван в много страни. Има и театрална постановка, основана на сюжета на романа. Книгата може да бъде закупена от сайта на издателство „Авиана“ (Бургас) www.avianabg.com.

Видео

Коментари

You have no rights to post comments

НА КОЙ ВЯРВАТЕ ЗА КОНФЛИКТА МЕЖДУ РУСИЯ И УКРАЙНА?

Изберете един отговор!

Най-четени

ДЕЦАТА ОТ ОУ „ЕЛИН ПЕЛИН“ НОСЯТ ПРОЛЕТНИЯ ДУХ В ЕТНО КАФЕНЕ И МУЗЕЙ НА 22 АПРИЛ

  • 19 Апр 2024
  • 328
Третият концерт от поредицата „Пролетна Етно палитра“ ще бъде посветен на учениците от ОУ „Елин Пелин“ - Бургас.

Мария Нейкова е отново областен управител на Бургас

  • 19 Апр 2024
  • 415
Служебното правителство пристъпи към смяна на областни управители.

РИОСВ – Хасково следи състоянието на белия щъркел в село Гарваново

  • 19 Апр 2024
  • 303
Белият щъркел в село Гарваново, община Хасково, останал сам в гнездото след смъртта на другата птица от двойката, е във видимо добро състояние и мъти яйцата си.

Икономическа полиция и НАП ще се включат в казусите с къмпингуването в залива Вромос

  • 19 Апр 2024
  • 392
Проверките за незаконно разположени каравани и кемпери в държавни и общински терени продължат и тази седмица. На 19 и 21 април /петък и неделя/ комисията отново ще проверява държавните имоти в залив Вромос.

ПРОЕКТЪТ НА ОБЩИНА БУРГАС ЗА НОВ МОДЕЛ НА ДЕТСКА ЗДРАВНА ГРИЖА ПРЕДИЗВИКА ИНТЕРЕСА НА МЛАДИТЕ ЛЕКАРИ

  • 19 Апр 2024
  • 339
Проектът на Община Бургас за Нов модел на интегрирана здравна грижа за деца в Югоизточния регион предизвика интереса на млади лекари от различни здравни заведения в България.