„Бели пера“ – романтично-исторически роман от Сюзан Ланиган

Романът „Бели пера“ е разказ за страстта, предателството и войната. През 1913 г. младата ирландска емигрантка Ева Дауни се намира в Лондон с отдалечен баща, враждебна мащеха и доведената си сестра Грейс. Когато й се присъжда наследство от стара суфражетка, тя получава шанса да посещава частно училище в Кент. Там се влюбва в учителя си Кристофър Шендлин.
Когато избухва Първата световна война, мъжът, когото Ева обича, отказва да се запише в армията. Нейната фанатична и неодобрителна сестра Грейс налага избор над Ева. Тя трябва да поднесе на Шендлин, който отказва да се бие, бяло перо на страхливостта, в противен случай няма да се дадат пари за животоспасяващото лечение на сестра й Имелда в Швейцария. Попаднала в дилема, Ева избира сестра си пред любимия си, решение, което ще има неотменими последици както за нея, така и за Кристофър, и ще я преследва до края на живота й.
„Страстна... съчетава любов, напрежение и неспокойно чувство за приключение... разтърсващ роман, който ще бъде прочетен повече от веднъж.“ Sunday Independent
„Абсолютно увлекателно. Сюзан Ланиган има голяма дълбочина на литературния стил, отвеждащ в периода, който тя пресъздава тук. Ева е завладяващ и добре обрисуван персонаж, нейните ужасни избори са ясни и неумолими. Фонът на Първата световна война е автентичен и очевидно добре проучен. Наистина красиво написана история, която обхваща не само историята на Ева, но и тази на жените като цяло по онова време.“lizlovesbooks.com
„Бели пера“ е роман, който предава голяма част от историческата реалност чрез историята на двама невероятни влюбени, а също така балансира историята и романтиката по такъв начин, че да запази увлекателността на книгата за феновете и на двата жанра. Ланиган пише много кинематографично, което означава, че тя превъзхожда рисуването на картини от действието и отрязъците между визуални образи по-скоро като филмов режисьор. Като цяло, „Бели пера“ е отличен роман, жив, непосредствен и изпълнен с емоционален удар , и такъв, който трябва да бъде еднакво привлекателен за любителите на Първата световна война, романтиците и читателите на литература.“
A Trip to Ireland „Не се подлъгвайте да мислите, че това е история за „Пепеляшка“, първата част, толкова нежно и просто разказана от автора, почти ви приспива във фалшиво чувство за сигурност, преди Първата световна война да започне страховито и мъчително. Приказката за влюбване се случва на ръба на войната, когато голяма част от страната трепти и флиртува с чувства на героизъм, романтика и очарование. Противоречивото даване на бели пера на мъже, които не са униформени, като символ на страхливост, се движи зловещо в тази сюжетна линия и се използва като форма на изнудване и промяна на живота завинаги. Това е история, която обещава, разширява и засилва очакванията, преди истината на битката да е нечестиво брутална. Доказвайки, че нападението и конфликтът могат да бъдат и хитро коварни, и явно очевидни, това е интензивен и разтърсващ дебютен роман.“ lovereading.co.uk
„Помитаща и увлекателна приказка за любовта, предателството и смъртта... майсторска.“ Sunday Times Culture
„Прекрасен роман за любов, война, семейство и дълг.“ Lisa Reads Books „Нежен, интелигентен дебют.“ Irish Examiner
Сюзан Ланиган е завършила Английски език и история в Дъблин, а след това Творческо писане в Голуей, Ирландия. Книгата й „Бели пера“ спечели признанието на критиката и беше включена в краткия списък за наградата за романтичен роман на годината на Великобритания през 2015 г. Публикувала е разкази, романа „Войната на Лусия“ и новелата „Нещастни звезди“.
Книгата може да бъде закупена от сайта на издателство „Авиана“ (Бургас) www.avianabg.com.

Видео

Коментари

You have no rights to post comments

НА КОЙ ВЯРВАТЕ ЗА КОНФЛИКТА МЕЖДУ РУСИЯ И УКРАЙНА?

Изберете един отговор!

Най-четени

Цветното изложение Флора - Бургас започва тази събота

  • 24 Апр 2024
  • 273
С „Дни на цветята“ стартира богатата лятна програма от тематични уикенди на Община Бургас за 2024. Основното събитие в програмата е любимото изложение за цветя „Флора  Бургас“.

Бюджетна почивка - без юли и август

  • 24 Апр 2024
  • 251
Почивката на море у нас и в чужбина може да бъде бюджетна, но само ако решите да почивате извън юли и август. Хотелите по нашето море отварят още от май, като офертите започват от 40 лева за нощувка със закуска.През юли и август обаче цената вече е двойна.

Свети Георги обединява седем художници именици в галерия „Ателие R“

  • 24 Апр 2024
  • 259
Седем творци именици дават началото на първата Гергьовденска изложба в Бургас. Домакин на арт събитието е галерия „Ателие R“. Изложбата се открива в навечерието на поредицата от светли празници-на 29 април от 18.00 часа в галерията на улица „Възраждане“ 25 и обединява творци с различен натюрел и търсения в изкуството.

3 компании инвестират над 100 млн. лева в Бургас, заявяват разкриване на 370 работни места

  • 23 Апр 2024
  • 299
Общински съвет – Бургас даде „зелена светлина“ за развитие на три инвестиции на обща стойност 115 милиона лева, които да се развиват в Бургас през следващите години.

Координаторът на атаките срещу "Северен поток" изчезна безследно

  • 23 Апр 2024
  • 270
Координаторът на атаките срещу "Северен поток" Роман Червински изчезна безследно в Украйна, съобщава украинско информационно издание, цитирано от руският телеграм канал „Операция Z.