„Бели пера“ – романтично-исторически роман от Сюзан Ланиган

Романът „Бели пера“ е разказ за страстта, предателството и войната. През 1913 г. младата ирландска емигрантка Ева Дауни се намира в Лондон с отдалечен баща, враждебна мащеха и доведената си сестра Грейс. Когато й се присъжда наследство от стара суфражетка, тя получава шанса да посещава частно училище в Кент. Там се влюбва в учителя си Кристофър Шендлин.
Когато избухва Първата световна война, мъжът, когото Ева обича, отказва да се запише в армията. Нейната фанатична и неодобрителна сестра Грейс налага избор над Ева. Тя трябва да поднесе на Шендлин, който отказва да се бие, бяло перо на страхливостта, в противен случай няма да се дадат пари за животоспасяващото лечение на сестра й Имелда в Швейцария. Попаднала в дилема, Ева избира сестра си пред любимия си, решение, което ще има неотменими последици както за нея, така и за Кристофър, и ще я преследва до края на живота й.
„Страстна... съчетава любов, напрежение и неспокойно чувство за приключение... разтърсващ роман, който ще бъде прочетен повече от веднъж.“ Sunday Independent
„Абсолютно увлекателно. Сюзан Ланиган има голяма дълбочина на литературния стил, отвеждащ в периода, който тя пресъздава тук. Ева е завладяващ и добре обрисуван персонаж, нейните ужасни избори са ясни и неумолими. Фонът на Първата световна война е автентичен и очевидно добре проучен. Наистина красиво написана история, която обхваща не само историята на Ева, но и тази на жените като цяло по онова време.“lizlovesbooks.com
„Бели пера“ е роман, който предава голяма част от историческата реалност чрез историята на двама невероятни влюбени, а също така балансира историята и романтиката по такъв начин, че да запази увлекателността на книгата за феновете и на двата жанра. Ланиган пише много кинематографично, което означава, че тя превъзхожда рисуването на картини от действието и отрязъците между визуални образи по-скоро като филмов режисьор. Като цяло, „Бели пера“ е отличен роман, жив, непосредствен и изпълнен с емоционален удар , и такъв, който трябва да бъде еднакво привлекателен за любителите на Първата световна война, романтиците и читателите на литература.“
A Trip to Ireland „Не се подлъгвайте да мислите, че това е история за „Пепеляшка“, първата част, толкова нежно и просто разказана от автора, почти ви приспива във фалшиво чувство за сигурност, преди Първата световна война да започне страховито и мъчително. Приказката за влюбване се случва на ръба на войната, когато голяма част от страната трепти и флиртува с чувства на героизъм, романтика и очарование. Противоречивото даване на бели пера на мъже, които не са униформени, като символ на страхливост, се движи зловещо в тази сюжетна линия и се използва като форма на изнудване и промяна на живота завинаги. Това е история, която обещава, разширява и засилва очакванията, преди истината на битката да е нечестиво брутална. Доказвайки, че нападението и конфликтът могат да бъдат и хитро коварни, и явно очевидни, това е интензивен и разтърсващ дебютен роман.“ lovereading.co.uk
„Помитаща и увлекателна приказка за любовта, предателството и смъртта... майсторска.“ Sunday Times Culture
„Прекрасен роман за любов, война, семейство и дълг.“ Lisa Reads Books „Нежен, интелигентен дебют.“ Irish Examiner
Сюзан Ланиган е завършила Английски език и история в Дъблин, а след това Творческо писане в Голуей, Ирландия. Книгата й „Бели пера“ спечели признанието на критиката и беше включена в краткия списък за наградата за романтичен роман на годината на Великобритания през 2015 г. Публикувала е разкази, романа „Войната на Лусия“ и новелата „Нещастни звезди“.
Книгата може да бъде закупена от сайта на издателство „Авиана“ (Бургас) www.avianabg.com.

Видео

Коментари

Добавете коментар

Име (задължително)

happy burgas

Най-четени

Проектът за площад „Св. св. Кирил и Методий“

  • 27 Окт 2021
  • 171
Как пл. „Св. св. Кирил и Методий“ в Бургас да стане привлекателно място и зона за туристически атракции, събития, фестивали и базари?

Конкурсът „Морето не е за една ваканция“ приключи

  • 27 Окт 2021
  • 133
Над 300 творби събра любимият конкурс на учениците „Морето не е за една ваканция“. В раздел „фотография“ пристигнаха над 200 снимки от всички краища на страната, а в раздел "компютърна рисунка" над 100 творби.

Зелена светлина за изграждане на нова болнична сграда и нов медицински център на КОЦ-Бургас

  • 27 Окт 2021
  • 124
„Моля, с грижа за здравето на бургазлии, да се отнесете отговорно и да подкрепите докладната записка за Комплексен онкологичен център – Бургас. Преди четири години стартирахме този мащабен проект и сега предстоят две докладни записки, които трябва да подкрепите.

Дебат "Черно море и бъдещето" за 31 октомври

  • 27 Окт 2021
  • 137
„Черно море и бъдещето“ е темата, по която 17 ученици от ЧОУ „Д-р М. Монтесори” ще дебатират и очертават бъдещето на Черно море с преподавателите си, с учени и експерти.

PLSQL ONLINE TRAINING CAMP - безплатно обучение по софтуер

  • 26 Окт 2021
  • 256
В средата на ноември в Бургас ще стартира второто издание на PLSQL ONLINE TRAINING CAMP – безплатно обучение по бази данни от софтуерната компания Fadata, насочено както към студентите по програмиране и младите специалисти от района, така и към тези, които търсят преквалификация и ново начало за своята кариера.