Втора сесия на програмата за съфинансиране на културни проекти на Община Бургас

  • 26 Апр 2021
Програмата за съфинансиране на културни проекти, съгласно "Правилник за условията, реда и критериите за предоставяне на финансови средства за съфинансиране на културни проекти на територията на Община Бургас" стартира на 5-ти май (сряда). В срок от 45 календарни дни, до 18 юни 2021 година включително, културни организации и артисти на свободна практика от Община Бургас ще могат да кандидатстват със своите нови предложения. Финансови средства ще се предоставят след разглеждане на проектите от Експертната комисия, по реда и при условията на Правилника. Правилникът и всички необходими документи можете да намерите тук: СЕСИЯ 2 2021 | Община Бургас (burgas.bg) Информираме Ви, че проектната документация за Сесия 2 отново ще се подава при сътрудника на Председателя на Общински съвет – Бургас, в административната сграда на Община Бургас, ул. „Александровска“ 26, ет. 1 Електронната система, предвидена по чл. 11 на Правилника, ще стартира на по-късен етап през следващата календарна година, след като Общински съвет – Бургас се произнесе по подготвяните в нормативната база промени. Те ще бъдат подложени и на обществено обсъждане. Напомняме на всички кандидати, че заявлението по Правилника, с кратката анотация на проекта, не се поставя в плика с основната проектна документация, а се подава отделно при завеждането ѝ в деловодната система. Първата сесия през 2021 г. премина с огромен интерес – 36 проекта постъпиха в Община Бургас. Експертната комисия беше изключително затруднена в избора си поради високото качество на предложения културен продукт. Бяха избрани 20 предложения, чиято реализация предстои от май до края на август. В очакване сме на новите проекти, които да направят бургаския събитиен афиш по-желан и изпълнен с културни предизвикателства.

Видео

Коментари

You have no rights to post comments

НА КОЙ ВЯРВАТЕ ЗА КОНФЛИКТА МЕЖДУ РУСИЯ И УКРАЙНА?

Изберете един отговор!

Най-четени

Цветното изложение Флора - Бургас започва тази събота

  • 24 Апр 2024
  • 314
С „Дни на цветята“ стартира богатата лятна програма от тематични уикенди на Община Бургас за 2024. Основното събитие в програмата е любимото изложение за цветя „Флора  Бургас“.

Бюджетна почивка - без юли и август

  • 24 Апр 2024
  • 290
Почивката на море у нас и в чужбина може да бъде бюджетна, но само ако решите да почивате извън юли и август. Хотелите по нашето море отварят още от май, като офертите започват от 40 лева за нощувка със закуска.През юли и август обаче цената вече е двойна.

Свети Георги обединява седем художници именици в галерия „Ателие R“

  • 24 Апр 2024
  • 298
Седем творци именици дават началото на първата Гергьовденска изложба в Бургас. Домакин на арт събитието е галерия „Ателие R“. Изложбата се открива в навечерието на поредицата от светли празници-на 29 април от 18.00 часа в галерията на улица „Възраждане“ 25 и обединява творци с различен натюрел и търсения в изкуството.

3 компании инвестират над 100 млн. лева в Бургас, заявяват разкриване на 370 работни места

  • 23 Апр 2024
  • 305
Общински съвет – Бургас даде „зелена светлина“ за развитие на три инвестиции на обща стойност 115 милиона лева, които да се развиват в Бургас през следващите години.

Координаторът на атаките срещу "Северен поток" изчезна безследно

  • 23 Апр 2024
  • 275
Координаторът на атаките срещу "Северен поток" Роман Червински изчезна безследно в Украйна, съобщава украинско информационно издание, цитирано от руският телеграм канал „Операция Z.