Наградиха Димитрина Тенева за цялостен принос към културата

Благодаря на съдбата, че съм родена в Бургас, каза актрисата, след като кметът Димитър Николов призна, че й е фен Димитър МИШЕВ Снимки: Георги РУСЧЕВ – Флагман.БГ Актрисата от бургаския драматичен театър „Адриана Будевска“ Димитрина Тенева получи едно от най-ценните отличия и признания на церемонията „Личност на годината 2018“ в Грандхотел и СПА „Приморец“. Лично кметът Димитър Николов в петък вечер сподели, че й е голям почитател, след като й поднесе Почетен диплом за цялостен принос в развитието на културата и популяризирането на драматичното театрално изкуство в Бургас. То е и по повод 70-годишния й юбилей. На тържествената церемония пред елита на града Николов каза, че Тенева е изключително атрактивна, работлива, има безкрайна енергия и успява да вдъхновява своите млади колеги, които я боготворят. Затова няма бургазлия, който да не я обича, добави той. „Цялата й кариера премина през бургаския театър. Желая й много здраве и други прекрасни роли!“, добави градоначалникът. Той я нарече огнено момиче и бургаски символ, а след това призна, че е й се възхищава като зрител на всички театрални постановки. Кметът благодари на колегите от Флагман.БГ за организацията на „Личност на годината“ и изтъкна, че за него доброто е противоотровата на злото, а затова всички ние трябва да се стремим да го следваме. „За мен всички номинирани са победители, защото доброто няма количествено измерение. То просто следва порива на сърцето. Дано и в следващите години да виждаме такива ярки личности, на които да се възхищаваме“, заяви Николов, а Димитрина Тенева призна, че е благодарна на съдбата, че е родена в Бургас, защото този град, в който са израснали най-добрите поети, актьори и музиканти, за нея е културната столица на България.

Видео

Коментари

You have no rights to post comments

НА КОЙ ВЯРВАТЕ ЗА КОНФЛИКТА МЕЖДУ РУСИЯ И УКРАЙНА?

Изберете един отговор!

Най-четени

За повишаване на оценката от матурата ще се плаща такса

  • 29 Мар 2024
  • 73
За явяване на втори държавен зрелостен изпит ще се заплаща такса, това предвижда проект за промени в Наредбата за оценяването, предложен от Министерството на образованието (МОН).

БДЖ и Deutsche Bahn сключиха договор за доставка на 76 модернизирани вагона

  • 29 Мар 2024
  • 105
Първите 19 идват в средата на април, а до началото на лятото всички вагони ще бъдат включени в състава на БДЖ

Валери Митов, БСП: Колосален внос на райски газ у нас през 2023 г. - нужна е спешна намеса

  • 29 Мар 2024
  • 93
БСП води последователна битка срещу безконтролното разпространение и продажба на опасната „мода” в последните години, предлагайки и отстоявайки както законодателни промени, така и мерки за контрол от страна на изпълнителната власт

Крепостта Порос - предшественик на съвременния Бургас

  • 29 Мар 2024
  • 132
Образователната програма “Опознай Бургас и Бургаския край” на Регионалния исторически музей ще започне месец април с интересна лектория за Античната и Средновековна крепост Порос, която се намира в местността Пода на нос Форос.

Община Бургас е поставила над 1500 кофи за разделно събиране на биоразградими отпадъци

  • 29 Мар 2024
  • 120
Повече от 1500 кафяви кофи за биоразградими отпадъци е поставила до този момент Община Бургас в комплексите „Изгрев“, „Зорница“, „Славейков“ и „Меден рудник“. Те ще обслужват както домакинствата, така и търговските обекти, които генерират подобен вид отпадъци.