Филм със „Златна палма“ на "София филм фест на брега"

Носителят на "Златна палма" '18 "Джебчии" на Хирокадзу Корееда е част от заглавията, включени в афиша на тазгодишното издание на "София филм фест на брега". Прожекциите ще бъдат в Общинско кино АБ в Драматичен театър "Адриана Будевска" от 14 до 22 март. С най-новия си филм Хирокадзу Корееда доказва изключителното си майсторство на разказвач, а журито в Кан 2018 му присъди най-престижната награда. Филмът е истински обединител - много рядко може да се наблюдава единодушие по адрес на творба на Седмото изкуство в "лагера" на кинокритиците, които пишат за всички авторитетни международни медии. Variety, The Guardian, Screen International, Los Angeles Times, The Telegraph са само част от изданията, които го оценяват с възможно най-високия брой точки. Премиерата на "ДЖЕБЧИИ" беше през месец май 2018 в Кан, където филмът безапелационно получи голямата награда "Златна палма", присъдена от журито с президент Кейт Бланшет. Организаторите на София филм фест на брега са подготвили още една изненада за публиката, включвайки в програмата филма "Щастливият Лазаро " на Аличе Рорвахер. Носителят на наградата за най-добър сценарий от фестивала в Кан 2018 ще докосне всички зрители до магическия реализъм, превърнал се в запазена марка на филмите на италианската режисьорка. Аличе Рорвахер е позната на българските киномани от 2015, когато тя представи у нас предишния си филм - "Чудесата", обиколил триумфално едни от най-престижните фестивали по света. Най-новият й филм "Щастливият Лазаро" отново разкрива таланта на Рорвахер като сценарист и режисьор да съчетава убедително и очарователно естетиката, която следва традицията на неореализма, с елементи, присъщи на нейния авторски почерк.

Видео

Коментари

You have no rights to post comments

НА КОЙ ВЯРВАТЕ ЗА КОНФЛИКТА МЕЖДУ РУСИЯ И УКРАЙНА?

Изберете един отговор!

Най-четени

КОРАБЪТ „БУРГУС“ ЩЕ ПЛАВА ДО ОСТРОВ СВЕТА АНАСТАСИЯ ПРЕЗ УИКЕНДА, ВИЖТЕ КАК ДА РЕЗЕРВИРАТЕ ПЪТУВАНЕ

  • 29 Мар 2024
  • 44
Ако за едни наближават обичайните почивни дни, то за други се задава дългоочаквана априлска ваканция.

НОИ стартира програмата за профилактика и рехабилитация за 2024 г.

  • 29 Мар 2024
  • 66
т 29 март т.г. започва изпълнението на програмата за профилактика и рехабилитация за 2024 г., като са подписани договорите с 21 юридически лица за общо 50 заведения, изпълнители на програмата.

Исторически музей – Поморие кани децата на приключение с търсене на съкровища и интересна беседа

  • 29 Мар 2024
  • 59
На 06.04.2024 г. /събота/ от 14.00 часа Исторически музей – Поморие кани децата, които се интересуват от история, на истинско приключение:

НАД 1000 БЕГАЧИ ЩЕ МЕРЯТ СИЛИ НА ДЕВЕТОТО ИЗДАНИЕ НА МАРАТОН СТАРА ЗАГОРА 2024

  • 29 Мар 2024
  • 66
„До момента справката, която направихме преди минути в регистрационната система показва, че има заявили участие 1049 желаещи. Преминахме мечтаната граница от 1000 участници, около 200 са регистрираните само от град Стара Загора.“

Кметът Иван Алексиев получи пълна подкрепа в предложението си за учредяване на Фонд за развитие на Летище Бургас

  • 29 Мар 2024
  • 67
С 20 гласа ЗА от 20 присъстващи общински съветници беше прието предложението на кмета на община Поморие Иван Алексиев за учредяване на сдружение с нестопанска цел „Фонд за развитие на летище Бургас“.