Премиерен спектакъл на визуалния артист Красимир Марчев в операта

На 19 май 2019 г. от 19:00 часа, в Държавна опера Бургас ще бъде премиерата на съвременния визуален спектакъл на Красимир Марчев - "Капан за птици". Иновативното шоу е по хореография на Антония Паскалева - дипломиран хореограф. Огромната мултимедийна видео-стена и най-високата разделителна способност, представляват неразделна част от шоуто. Пълният синхрон между хореография, музика, осветление и мултимедия, ще накара публиката да настръхне. В спектакъла се разказва за една птица - кукла на конци, която се е освободила от своя кукловод. Един разказ за свободата и оковите, за вечната битка между светлината и тъмнината. Пътуване през лабиринта на времето и пространството. В главните роли ще видим премиер-солиститите от Държавна опера Бургас - Даниела Туртуманова, Стоян Фъртунов и Елена Георгиева. В спектакъла ще вземат участие и възпитаници на балетна школа  "Марина Змеева". Музиката, костюмите и сценария са дело на Красимир Марчев, който е и режисьор на проекта. Визуалният артист твори в родния си град Бургас от 19 години. През 2013 година поп-звездата Мадона публикува 5 негови проекта, като част от инициативата "Изкуство за свобода", а един от тях - "Мостът" се сдобива с коментар, написан лично от певицата - "Мостовете са добра метафора за "свобода". Харесва ми, бих искала да премина по този мост!". Последвалият лавинообразен интерес от страна на местни и национални медии, провокират артиста да продължи работа по своите авторски аудио-визуални проекти. Той умело борави с различните изкуства и успява да накара зрителя да се потопи в неговия магически свят.  През 2016 година взима участие в петия сезон на България търси талант с два авторски мултимедийни пърформанса, излъчени в прайм-тайма по bTV. Билети за спектакъла "Капан за птици" можете да намерите на касата на Държавна опера Бургас с цени от 16 и 20 лв за различните зрителни зони.  

Видео

Коментари

You have no rights to post comments

НА КОЙ ВЯРВАТЕ ЗА КОНФЛИКТА МЕЖДУ РУСИЯ И УКРАЙНА?

Изберете един отговор!

Най-четени

Руска компания започва производство на Citroen в бившата фабрика Stellantis

  • 28 Мар 2024
  • 26
Руската компания Automotive Technologies в сряда съобщи, че е започнала да сглобява моделите на Citroen C5 Aircross на партиди в завод южно от Москва, бивш собственост на Stellantis, като автомобилите са настроени ще се продават в представителствата от май.

Агресията става основно престъпление срещу мира в НК

  • 28 Мар 2024
  • 58
Престъплението „агресия“ във всички негови форми става основно „престъпление срещу мира“ в Наказателния кодекс (НК). Като отговорност за агресия ще се търси от военните или политически водачи на държавата, а не от преките участници в конфликтите.

Министър Вътев: Има сериозен потенциал за засилване на сътрудничеството с Молдова в областта на търговията със селскостопански продукти

  • 28 Мар 2024
  • 63
Има огромен потенциал за засилване на сътрудничеството с Молдова в областта на търговията със селскостопански продукти.

Полицията в тайландска провинция вече ще преследва маймуни, които създават проблеми

  • 28 Мар 2024
  • 78
Маймуните в тайландската провинция Лопбури са една крачка по-близо до това да приличат повече на хората: вече те също ще трябва да отговарят пред полицията, предаде ДПА.

ВИК РЕМОНТ ЗАТВАРЯ КРЪСТОВИЩЕ ПО УЛ. „ИНДУСТРИАЛНА“

  • 28 Мар 2024
  • 49
Във връзка с изграждане на промишлен водопровод на ул. „Индустриална“.