« април 2024 »
Пн Вт Ср Чт Пт Сб Нд
1 2 3 4 5 6 7
8 9 10 11 12 13 14
15 16 17 18 19 20 21
22 23 24 25 26 27 28
29 30          

Най-добрият Интернет, Цифрова и IP телевизия в град Бургас от RN TV !!!

Оперната прима Веселина Кацарова открива тазгодишните бургаски музикални празници

Световноизвестното мецосопрано Веселина Кацарова пристига от Швейцария, за да открие с концерт тазгодишното издание на Бургаски музикални празници „Емил Чакъров“ на 5 юли. Концертът „Веселина Кацарова и приятели“, който ще се проведе в Летния театър в Бургас, ще събере на една сцена примата и нейните близки колеги – световноизвестният тенор Калуди Калудов, сопраното Анна Дитри и баритонът Марян Йованоски. Пред оркестъра и хора на Държавна опера – Бургас ще застане също прочуто име в музикалния свят – диригентът Найден Тодоров. Примата Веселина Кацарова и нейните приятели ще изпълнят арии и ансамбли из световната оперна класика. Веселина Кацарова е ученичка на един от най-добрите наши вокални педагози – проф. Реса Колева. За голямата сцена е открита от самия Херберт фон Караян, който я кани на работа във Виенската държавна опера. По-късно получава договор за операта в Цюрих. Големият успех идва след участието на Залцбургския музикален фестивал през 1992 г., когато замества Мерилин Хорн в операта „Танкред“ на Росини, когато започва да получава предложения от цяла Европа и САЩ. Маестра Кацарова притежава репертоар от над 50 роли, които изпълнява извън България. Носител е на награда „Echo“ за класическа музика, Европейска културна награда, Камернзингерин на Баварската държавна опера и Камернзингерин на Виенската държавна опера. Оперният фестивал Бургаски музикални празници „Емил Чакъров“ се провежда тази година за единадесети пореден път. От 5 юли до 4 септември почитателите на класическата музика ще могат да се насладят на разнообразна селекция от опера, оперета, симфонична музика и балет. Няколко са акцентите в програмата, с които организаторите – Община Бургас и Държавна опера – Бургас, се надяват да зарадват ценителите – класически заглавия като „Травиата“, „Бохеми“ и др., балетът „Ромео и Жулиета“, както и съвременна музика, изпълнена от класически оркестър в проектите „They Say Rock Is Dead?” с група „Кикимора“ и проектът с Йорданка Христова „Любими евъргрийни“. Специално внимание е обърнато и на най-малките любители на музиката, за които е предвиден мюзикълът „Алиса в страната на чудесата“. Финалът на фестивалната програма е по традиция с премиера – тази година това ще бъде мюзикълът на Коул Портър „Целуни ме, Кейт!“, който ще бъде представен на 4 септември.

Видео

Коментари

You have no rights to post comments

НА КОЙ ВЯРВАТЕ ЗА КОНФЛИКТА МЕЖДУ РУСИЯ И УКРАЙНА?

Изберете един отговор!

Най-четени

РИОСВ – Хасково следи състоянието на белия щъркел в село Гарваново

  • 19 Апр 2024
  • 31
Белият щъркел в село Гарваново, община Хасково, останал сам в гнездото след смъртта на другата птица от двойката, е във видимо добро състояние и мъти яйцата си.

Икономическа полиция и НАП ще се включат в казусите с къмпингуването в залива Вромос

  • 19 Апр 2024
  • 49
Проверките за незаконно разположени каравани и кемпери в държавни и общински терени продължат и тази седмица. На 19 и 21 април /петък и неделя/ комисията отново ще проверява държавните имоти в залив Вромос.

ПРОЕКТЪТ НА ОБЩИНА БУРГАС ЗА НОВ МОДЕЛ НА ДЕТСКА ЗДРАВНА ГРИЖА ПРЕДИЗВИКА ИНТЕРЕСА НА МЛАДИТЕ ЛЕКАРИ

  • 19 Апр 2024
  • 50
Проектът на Община Бургас за Нов модел на интегрирана здравна грижа за деца в Югоизточния регион предизвика интереса на млади лекари от различни здравни заведения в България.

Apple премахна WhatsApp и Threads от магазина си за приложения в Китай

  • 19 Апр 2024
  • 80
Apple премахна WhatsApp и Threads от магазина си за приложения в Китай след заповед на интернет надзора на страната, която се позова на опасения за националната сигурност.

Контрабандни цигари, укрити във филтри за абсорбатори, откриха митническите служители на МП Капитан Андреево

  • 19 Апр 2024
  • 68
Близо 220 000 къса (11 000 кутии) нелегални цигари задържаха митническите служители при проверка на товарен автомобил, влизащ в страната от Турция.