Mайката на Криси: Плаках от радост след първите й стъпки и благодаря на всички, които й помагат!

Интервю с Лазарина Бончева -Лекарите от Турция ви дават надежда, че Криси ще се оправи. Като виждате първите й стъпки и огромният напредък, какво чувствате? -Какво е чувството ли? Неописуемо! Плаках от радост. -А когато тя се изправи до Кичка Бодурова на сцената, какво бе усещането? -За Криси това беше първото посещение на концерт. Абсолютно удоволствие беше да гледам как греят очичките й от вълнение. А вниманието, което й оказа Кичка Бодурова много ме трогна. Благодаря и на президента на „Арт Мелпомена” Галя Петкова, която също ни помага! -Изпълнена сте с надежда, че парите за лечението за Криси ще бъдат събрани и детето ще може да играе с другите деца, но какво прави държавата за малките принцеси като нея? Защо децата, които са нашето бъдеще, са оставени на произвола на съдбата? -Държавата ли? Нищо, абсолютно нищо. Затова се обърнах към народа и не сбърках. Убедих се, че има добри хора, които ни помогнаха и продължават да ни помагат да съберем остатъка от сумата, и възвърнаха надеждата ни, че Криси ще може скоро да си играе с другите деца. -Търсили ли сте съдействие от бургаските депутати? Какво бихте им казала? -Не, не съм търсила, поне засега. Но ако все пак се обърна към някого от тях, бих му казала, че Криси е едно очарователно, умно дете, което заслужава да има безгрижно детство. И съм благодарна на всяка помощ, за да може тя да сбъдне мечтите си. -Премиерът Борисов беше изпратил самолет за едно дете от Бургас, да се лекува в София. Може би ще помогне и на Криси, ако гласът ви стигне до него. Правили ли сте опит да се срещнете с него? -Не, но ако се наложи и това ще направя. -Конструирате кораби. Как се роди любовта ви към тях? -Съпругът ми се занимава с корабоконструиране от детските си години. Впоследствие се заинтересувахме и ние с голямата ми дъщеря. Но в последните години, след заболяването на Криси рядко ни остава време за това наше общо хоби. -Какво бихте казала на нашите читатели? -Бъдете живи и здрави и ценете това, което имате, колкото и да е малко!

Видео

Коментари

You have no rights to post comments

НА КОЙ ВЯРВАТЕ ЗА КОНФЛИКТА МЕЖДУ РУСИЯ И УКРАЙНА?

Изберете един отговор!

Най-четени

За повишаване на оценката от матурата ще се плаща такса

  • 29 Мар 2024
  • 82
За явяване на втори държавен зрелостен изпит ще се заплаща такса, това предвижда проект за промени в Наредбата за оценяването, предложен от Министерството на образованието (МОН).

БДЖ и Deutsche Bahn сключиха договор за доставка на 76 модернизирани вагона

  • 29 Мар 2024
  • 106
Първите 19 идват в средата на април, а до началото на лятото всички вагони ще бъдат включени в състава на БДЖ

Валери Митов, БСП: Колосален внос на райски газ у нас през 2023 г. - нужна е спешна намеса

  • 29 Мар 2024
  • 94
БСП води последователна битка срещу безконтролното разпространение и продажба на опасната „мода” в последните години, предлагайки и отстоявайки както законодателни промени, така и мерки за контрол от страна на изпълнителната власт

Крепостта Порос - предшественик на съвременния Бургас

  • 29 Мар 2024
  • 132
Образователната програма “Опознай Бургас и Бургаския край” на Регионалния исторически музей ще започне месец април с интересна лектория за Античната и Средновековна крепост Порос, която се намира в местността Пода на нос Форос.

Община Бургас е поставила над 1500 кофи за разделно събиране на биоразградими отпадъци

  • 29 Мар 2024
  • 120
Повече от 1500 кафяви кофи за биоразградими отпадъци е поставила до този момент Община Бургас в комплексите „Изгрев“, „Зорница“, „Славейков“ и „Меден рудник“. Те ще обслужват както домакинствата, така и търговските обекти, които генерират подобен вид отпадъци.