« февруари 2023 »
Пн Вт Ср Чт Пт Сб Нд
    1 2 3 4 5
6 7 8 9 10 11 12
13 14 15 16 17 18 19
20 21 22 23 24 25 26
27 28          

Най-добрият Интернет, Цифрова и IP телевизия в град Бургас от RN TV !!!

Британска компания започна производство на хартиени бутилки за вино

 • 08 Юли 2020
Освен, че е пет пъти по-лека от стандартната стъклена бутилка, хартиената е далеч по-безобидна алтернатива за околната среда. Създател и производител на Frugal Bottle е британската компания за екоопаковки - Frugalpac, от която тръгват и първите изцяло годни за рециклиране картонени чаши за кафе. Изработена е почти изцяло от рециклирана хартия и тежи само 83 гр. Във вътрешната част има пластмасов плик, подобен на този в боксовете. Колкото до пластмасата, производителят твърди, че нейното съдържание е "77% по-малко" от тази в пластмасовите бутилки, и че то също е годно за рециклиране. Бутилката може да се съхранява в хладилник, и запазва виното изстудено по-дълго време. След употреба може да изхвърлите цялата бутилка, може да я разделите на двете й части и да я изхвърлите разделно. Дебют за хартиената бутилка правят сортовете Cantina Goccia, 3Q 2017, кюве от санджовезе, мерло и каберне. Виното се продава и онлайн. Според нея бутилката е приспособима за всякакъв алкохол. Изпълнителният директор на Frugalpac заявява пред The Independent, че бизнес моделът е машините за хартиени бутилки да се продават директно на винени производители или фабрики за опаковки, което допълнително би намалило нивото на въглеродните емисии. Доставките могат да започнат от следващата година. За сега интересът е основно от вътрешния и европейски пазар. И няма спор, ако сметките на Frugalpac се окажат правилни, това би довело да революционна промяна във винения свят.

Видео

Коментари

You have no rights to post comments

НА КОЙ ВЯРВАТЕ ЗА КОНФЛИКТА МЕЖДУ РУСИЯ И УКРАЙНА?

Изберете един отговор!

Най-четени

Burgas Game Jam се завръща с ново предизвикателство

 • 01 Фев 2023
 • 173
След като пандемията сложи на пауза любимия хакатон на бургазлии Burgas Game Jam, той се завръща ударно през 2023 с ново издание. Събитието е част от глобалната мрежа Global Game Jam и ще се проведе в 3 последователни дни от 3-ти до 5-ти февруари в Експозиционен център „Флора“, любезно предоставен от Община Бургас.

От днес отново ще се приемат документи за подмяна на отоплителните уреди по Програма LIFE

 • 01 Фев 2023
 • 166
Община Бургас стартира от 01 февруари, сряда, втори прием на документи за участие в Основната фаза на Интегрирания проект по Програма ЛАЙФ, който предвижда преход към алтернативни форми на отопление на домакинствата.

Община Бургас ще предоставя здравни услуги чрез телемедицина на трудноподвижни и самотни възрастни граждани

 • 01 Фев 2023
 • 185
Община Бургас ще предостави здравни услуги от разстояние чрез телемедицина на трудноподвижни и самотно живеещи възрастни граждани, които са потребители на социалните заведения в града. Предложението е на кмета Димитър Николов и получи единодушната подкрепа на общинските съветници днес.

На 1 февруари в Бургас отбелязват с възпоменание Деня на признателност и почит към жертвите на комунистическия режим

 • 31 Ян 2023
 • 441
Националният съюз на репресираните от комунизма в България ви кани на гражданско възпоменание. То ще се състои на 1 февруари, сряда, от 11 часа, при паметника на жертвите на комунизма до Съдебната палата.

АДФИ търси да назначи финансови инспектори в Бургас

 • 31 Ян 2023
 • 383
АГЕНЦИЯ ЗА ДЪРЖАВНА ФИНАНСОВА ИНСПЕКЦИЯ е администрация към министъра на финансите. Мисията й е защита на публичните финансови интереси при спазване на принципите на законосъобразност, публичност и прозрачност.