Северното сияние ще бъде видимо тази нощ в различни части от света

На север се нарича „Аурора бореалис“ и на южния полюс „Аурора аустралис“. Северното сияние може да бъде видимо в САЩ и Великобритания през следващите 24 часа. Наблюдателите на "северното сияние" трябва да бъдат внимателни с геомагнитна буря, която ще освети небето над Земята, съобщава РТС.Името "северна зора" произхожда от впечатлението, което се придобива, когато се появи сиянието, особено когато се гледа от Европа. Тогава на северния хоризонт се появява червеникава светлина, както на изток, призори, преди изгрев слънце. Северното сияние ще има един ярък дисплей на светлината на Земята през следващите 24 часа, а етерните светлини ще се виждат на повече места от обикновено. Обикновено северното сияние се вижда на места като Исландия, Норвегия и Канада. Но ако прогнозите са верни, полярното сияние може да се види и в САЩ, на юг до Вирджиния и Северна Каролина, в Средния Запад и във федералната провинция Ню Йорк. Необичайна светлина ще се вижда и в южната част на Англия. Историята на полярното сияние започва от Слънцето. Той се държи като огромна електроцентрала, като енергията се създава дълбоко в сърцевината му, където температурата се повишава до над 14 милиона градуса по Целзий. Тази ядрена дейност освобождава енергия и светлината от ядрото се излъчва навън. Във външните слоеве топлината се отделя навън и тези електрически газови токове създават магнитни полета вътре в Слънцето.

Видео

Коментари

You have no rights to post comments

НА КОЙ ВЯРВАТЕ ЗА КОНФЛИКТА МЕЖДУ РУСИЯ И УКРАЙНА?

Изберете един отговор!

Най-четени

ЗАПОЧНА ТРЕТИ ЕТАП ОТ ОБНОВЯВАНЕТО НА ПЪТ BGS1033 - ОТ БЪЛГАРОВО КЪМ МАГИСТРАЛАТА

  • 29 Мар 2024
  • 54
Започна трети етап от проекта за обновяване на път BGS1033.

На 1 април ще чуете сирените

  • 29 Мар 2024
  • 64
На 01.04.2024г. от 11.00ч. ще се проведе тренировка по ранно предупреждение и оповестяване на населението при бедствия и за въздушна опасност.

КОРАБЪТ „БУРГУС“ ЩЕ ПЛАВА ДО ОСТРОВ СВЕТА АНАСТАСИЯ ПРЕЗ УИКЕНДА, ВИЖТЕ КАК ДА РЕЗЕРВИРАТЕ ПЪТУВАНЕ

  • 29 Мар 2024
  • 75
Ако за едни наближават обичайните почивни дни, то за други се задава дългоочаквана априлска ваканция.

НОИ стартира програмата за профилактика и рехабилитация за 2024 г.

  • 29 Мар 2024
  • 82
т 29 март т.г. започва изпълнението на програмата за профилактика и рехабилитация за 2024 г., като са подписани договорите с 21 юридически лица за общо 50 заведения, изпълнители на програмата.

Исторически музей – Поморие кани децата на приключение с търсене на съкровища и интересна беседа

  • 29 Мар 2024
  • 72
На 06.04.2024 г. /събота/ от 14.00 часа Исторически музей – Поморие кани децата, които се интересуват от история, на истинско приключение: