Голямата загадка Мерилин Монро

Мерилин Монро e икона, секссимвол, легенда и....голяма загадка за любителите на киното и на женската красота. Загадка остава и причината да си замине толкова рано от света и нейната тайнствена смърт.Тя е много повече от сексапилната блондинка, за която се говори, че е била любовница на Джон Ф. Кенеди. Но не всички го знаят. През целия си живот тя остава между сексапила и актьорското майсторство. Мерилин Монро е икона, секссимвол, легенда. В своята книга "Мит и муза" Барбара Зихтерман пише за нея: "Едва ли има привлекателна женска черта, която тя да не е притежавала". Същевременно обаче актьорските ѝ умения често остават на заден план. "Нейният сексапил и звезден образ изцяло засенчват актьорските ѝ качества." А в личния си живот тя остава много нещастна. В книгата са събрани оценките на известни личности, които говорят за феномена Мерилин Монро. Нейният последен съпруг, драматургът Артър Милър, казва: "Така и не разбрах как Мерилин се превърна в символ на автентичността. Може би обяснението е в това, че само с поглед тя караше мъжете да са готови на изневяра, а жените - да се пръскат от завист." Мерилин не можеше дори за миг да си подаде главата навън, без да рискува да бъде снимана от дебнещите навсякъде фотографи. Така прекарвахме много време сами заедно", спомня си още Милър. Това обаче е позволявало на двамата да водят дълги разговори - много повече, отколкото при други обстоятелства, добавя той. "Въпреки промените от 1960-те години, въпреки сексуалната революция и феминизма, в своята дълбока същност Америка си остава една пуританска култура, която се чувства застрашена от силата на секса и която сочи с пръст всекиго, който преминава границите.", пише Барбара Зихтерман. Писателят Труман Капоти е бил един от най-близките приятели на актрисата. Той пише следното за нея: "Тя притежава това сигурно присъствие, това вътрешно излъчване и тази изведнъж изригваща интелигентност, които на сцената остават невидими."

Видео

Коментари

Добавете коментар

Име (задължително)

Най-четени

Пригответе се за незабравимо парти на SPICE Music Festival в Бургас!

  • 24 Юни 2021
  • 57
Пригответе се за незабравимо парти на SPICE Music Festival в Бургас! Leeroy Thornhill е един от основателите на Prodigy, но след 10 години в групата, множество световни хитове и турнета, започва соловата си кариера като диджей и продуцент.

„Лято без наркотици, купон за всички ученици!“

  • 24 Юни 2021
  • 64
„Лято без наркотици, купон за всички ученици!“ е надсловът на няколко събития, с които в Бургас ще бъде отбелязан 26 юни - Международен ден за борба с наркоманиите и нелегалния трафик на наркотици.

Нов паркинг в к-с Зорница

  • 24 Юни 2021
  • 64
Завършиха новия паркинг зад бл. 47 в к-с „Зорница“. Неговите жители се възползваха от програмата „Моят квартал, моят град, моята улица“, инициирана от кмета Димитър Николов, и бяха много настоятелни в искането край сградата да се реализира именно такъв проект.

"Триатлон Бургас" ще се проведе този уикенд

  • 24 Юни 2021
  • 60
Един от най-успешните ни олимпийци Евгения Раданова, която е и световна шампионка и седемкратна европейска шампионка по шортрек, световният рекордьор по 12-часово непрекъснато плуване в 50-метров басейн Цанко Цанков и ултрамаратонецът Красимир Георгиев ще се включат в държавното първенство спринтова дистанция „Триатлон Бургас 2021“, което ще се проведе през уикенда.

Има свободни места в програмата "Асистентска подкрепа"

  • 24 Юни 2021
  • 64
Все още има свободни места за потребители и социални асистенти на най-новата общинска социална услуга „Асистентска подкрепа“ на Домашен социален патронаж Бургас. Това е специализирана социална услуга, която включва ежедневна почасова подкрепа в домашна среда на лица в надтрудоспособна възраст в невъзможност за самообслужване, които нямат определена по съответния ред степен на намалена работоспособност, деца с трайни увреждания и пълнолетни лица с трайни увреждания с определена чужда помощ.