Бил Гейтс обедня след развода си

Основателят на Microsoft Бил Гейтс падна на пето място в списъка на Forbes с най-богатите хора в света след развода със съпругата си Мелинда.Гейтс се премести от четвърто на пето място, отстъпвайки на основателя на Facebook Марк Зукърбърг, след прехвърлянето на ценни книжа на обща стойност около 5,6 милиарда долара на бившата му съпруга.Управителят на активите на Гейтс, Cascade Investment, не е длъжен да разкрива всички транзакции, свързани с прехвърлянето на активите на Мелинда Гейтс. Това се случва само ако се прехвърлят повече от 5% от дела в компанията. Това значи, че сумата, платена от основателя на Microsoft на бившата му съпруга, вероятно е още по-голяма от посочените 5,6 млрд. долара. Не е известно и дали ще последват нови траншове. Бил и Мелинда Гейтс приключиха процедурата си за развод миналата седмица. През последните месеци имаше различни предположения за причините за раздялата на двойката. The Wall Street Journal съобщи, че Гейтс е бил принуден да подаде оставка от борда на директорите на Microsoft през 2020 г. поради разследване на твърдения за неподходящи отношения с един от служителите. Журналистите на изданието не казаха директно, че подобни действия са предизвикали недоволство у съпругата на Гейтс, но намекнаха за това съвсем очевидно.

Видео

Коментари

Добавете коментар

Име (задължително)

happy burgas

Най-четени

Проектът за площад „Св. св. Кирил и Методий“

  • 27 Окт 2021
  • 166
Как пл. „Св. св. Кирил и Методий“ в Бургас да стане привлекателно място и зона за туристически атракции, събития, фестивали и базари?

Конкурсът „Морето не е за една ваканция“ приключи

  • 27 Окт 2021
  • 130
Над 300 творби събра любимият конкурс на учениците „Морето не е за една ваканция“. В раздел „фотография“ пристигнаха над 200 снимки от всички краища на страната, а в раздел "компютърна рисунка" над 100 творби.

Зелена светлина за изграждане на нова болнична сграда и нов медицински център на КОЦ-Бургас

  • 27 Окт 2021
  • 120
„Моля, с грижа за здравето на бургазлии, да се отнесете отговорно и да подкрепите докладната записка за Комплексен онкологичен център – Бургас. Преди четири години стартирахме този мащабен проект и сега предстоят две докладни записки, които трябва да подкрепите.

Дебат "Черно море и бъдещето" за 31 октомври

  • 27 Окт 2021
  • 133
„Черно море и бъдещето“ е темата, по която 17 ученици от ЧОУ „Д-р М. Монтесори” ще дебатират и очертават бъдещето на Черно море с преподавателите си, с учени и експерти.

PLSQL ONLINE TRAINING CAMP - безплатно обучение по софтуер

  • 26 Окт 2021
  • 252
В средата на ноември в Бургас ще стартира второто издание на PLSQL ONLINE TRAINING CAMP – безплатно обучение по бази данни от софтуерната компания Fadata, насочено както към студентите по програмиране и младите специалисти от района, така и към тези, които търсят преквалификация и ново начало за своята кариера.